Radio Student – podržite ga i “nek’ se daleko čuje!”

Radio Student ne vidite na velikim plakatima, ne čujete na autocesti niti na TV reklamama, no unatoč tome što imamo samo lokalnu frekvenciju, osvojili smo srca slušatelja diljem Hrvatske, a i šire“, započeo je omiljeni zagrebački Radio Student, radio koji (ni)je za svakoga, svoj apel na stranici Indiegogo.

Našavši se u bezizlaznoj situaciji nakon procjene dotrajalog radio odašiljača o kojem ovisi nastavak njihovog emitiranja i javnog djelovanja, Radio Student odlučio se pokrenuti crowdfunding kampanju “Nek’ se daleko čuje!” kako bi prikupili značajna financijska sredstva da zamjene isti.

Iako puni entuzijazma za stvaranje pametnog, odgovornog i kvalitetnog radijskog programa, nalazimo se u problemima. Naime, naš odašiljač broji 21 godinu, kao i mi. Iako su ljudi u svojoj 21. puni zanosa, bunta, ideala, prkosa i snage, isto ne vrijedi za radijsku opremu. Naš 21 godinu star odašiljač je pred odlaskom, a to će nas dovesti u ozbiljan problem – prekid emitiranja”, izjavili su s Radio Studenta.

Radio Student je prva studentska radio postaja u Hrvatskoj, koja odašilje od 31. listopada 1996. godine, a danas je etabliran i respektiran medij ne samo u Zagrebu, već i šire, te je prepoznat kao “jedini preostali pravi radio”.

Uz edukaciju budućih radijskih novinara, važna distinkcija spram ostalih radijskih postaja je društveno angažirano programsko usmjerenje i poticanje medijske pismenosti. Radio Student je prepoznat kao aktivistički i kritički, usmjeren ka široj populaciji, iako je zadržao identitet studentskog medija, te proizvodi program koji sadržajem odskače od većine radijskih postaja. Specifičan glazbeni odabir, vođen kriterijem kvalitete a ne trenda, koji promiče „alternativniju“ i nezavisnu glazbu domaćih i stranih autora, priskrbio mu je epitet: „Radio koji nije za svakoga“. Prema podacima istraživanja tržišta, Radio Student je jedna od 10 najslušanijih radijskih postaja u Zagrebu.

Ukupni iznos potreban za novi odašiljač premašuje njihov budžet, te se Radio Student nada ovom kampanjom prikupiti potrebnih 60.000kn. Stoga, podržite kampanju, odaberite neke od ponuđenih perkova i pomozite Studentu da na 100.5 MHz i dalje bude radio koji nije za svakoga, ali je za tebe!