Rasprodan koncert iz Doma sportova sada dostupan u Blu-Ray i dvostrukom live CD izdanju!

"Veliki koncert u zagrebačkom Domu sportova bio im je "poklonjen san" koji su ostvarili obilježavajući 27 godina karijere"

Fotografja: Branko Galičić Bane

Opća Opasnost, jedan od najpopularnijih domaćih bendova, prošle godine u Domu sportova zaokružili su fantastičnu prošlu godinu i obilježili 27 godina sjajne karijere.

U rasprodanom Domu sportova 16. studenog 2019. godine Opća Opasnost bila je jedno s 4000 fanova, a snimka tog koncerta u prodaji je na vrhunski opremljenima Blu-rayu i dvostrukom CD-u. 

Kombinacijom hitova s početka njihove karijere poput Treba mi nešto jače od sna, Jednom kad noć i Opća opasnost te Pobjeg’o sam, Uzalud sunce sja kao i onih s aktualnog albuma: Kriva si, Bivše ljubavi, Da je Bog dao i naslovne Karta do prošlosti, Opća Opasnost pružila je publici trosatni spektakl te podsjetila zašto njihov uspjeh traje već punih dvadeset i sedam godina i zašto će Opća Opasnost biti još dugo na samom vrhu.

Danijela-Ana Morić, cijenjena novinarka, u knjižici izdanja piše: „Veliki koncert u zagrebačkom Domu sportova bio im je ‘poklonjen san’ koji su ostvarili obilježavajući 27 godina karijere. /…/ Bila je to večer čiste glazbene magije, odsvirana i otpjevana s puno energije, moći i odlično aranžirana. /…/ Proveli su nas stazom ‘tri rijeke’, zaigrali smo s njima ‘ruski rulet’, bili ‘doktori’, ‘mjesečari’ i ‘gubili tlo pod nogama’ u tri sata svirke s dva bisa (bilo bi ih više da se smjelo svirati duže). Slavili ljubav. Doživjeli filing. A filing je sve.” 
 
U režiji Marka Zeljkovića Zelje i glazbenoj produkciji Branimira Jovanovca Banija, objava ovog koncerta predstavlja vrhunsko rockersko audiovizualno iskustvo – Opća Opasnost svojoj publici uvijek pruža samo najbolje.  
 

Sve se poklopilo tu večer i sva ta rockerska magija uhvaćena je na ovim sjajnim izdanjima – Opća Opasnost i njihova publika to zaslužuju. Kako su napisali u knjižici izdanja: „Na kraju… najbitniji ste vi – naša publika i Opća Opasnost Službeni Fan Club. Sva ljubav i pozitivna energija koja je te večeri dolazila do nas je neopisiva i vama se zahvala ne može ni napisati, ni opisati. Vama idu velika slova – NEIZMJERNO HVALA ŠTO JE JEDAN MALI BEND IZ JEDNOG MALOG GRADA TE VEČERI BIO NA VRHU SVIJETA!”

Vjeran partner Općoj Opasnosti bit će i dalje diskografska kuća Croatia Records s kojom su potpisali novi petogodišnji ekskluzivni ugovor.

Fotografija: Luana Racan

“Ovo danas je samo nastavak jedne sjajne priče, bend sve što treba ima u ovoj diskografskoj kući, a vjerujem da i oni imaju sve što trebaju od ovakvog jednog benda”, izjavio je frontmen Opće Opasnosti, Pero Galić, dok je direktor Croatia Recordsa, Želimir Babogredac, dodao: „Opća Opasnost asocira na Slavoniju, dobar rock, dobre pjesme i izuzetno sam sretan što se dogodio potpis novog ugovora. Svaki njihov koncert je neka nova publika, puno je iza njih koncerata i diskografskih izdanja pa tako sada i Blu-ray i dvostruki CD s koncerta iz Doma sportova. Na iskustvu svega toga planirat ćemo kraj ove godine s novim pjesamama.”

Na radost svih obožavatelja pred Općom Opasnosti je, unatoč pandemiji, još jedna sjajna godina, a svaka sljedeća bit će i bolja.

 

Likovno oblikovanje izdanja potpisuje Ivan Ivanković, a sjajne fotografije djelo su Branka Galičića Baneta.

Live album Opća Opasnost u Domu sportova ekskluzivno nabavite po cijeni od 99 kuna  u prodavaonicama Croatia Recordsa i na prodajnim mjestima INA-e.

***
Kako je bilo na koncertu, pročitajte u Mixerovom izvještaju: 

IZVJEŠTAJ | Opća Opasnost i publika ispunili svoj san