Republika objavila debitantski album “Ziher”

republika

Jedan od naših vodećih novih pop-punk bendova, Republika, objavila je odlični debitantski album “Ziher”.

Na njemu se nalazi svih 6 singlova koje su ovi energični Brođani objavili tijekom zadnje dvije godine: “Nema više vremena”, kojim su se predstavili našoj publici, zatim “Sladak par”, “Ako znaš”, “Razveseli me”, “Pišem kući propalo je sve” (s kojim su nastupili na Slavonija Festu – CMC200), kao i najrecentniji “Ona voli djevojke”, obrada možda i najpoznatijeg punk-rock klasika “Should I Stay Or Should I Go” ponajvažnije svjetske punk grupe The Clash.

republikaPopis zaokružuje još 5 autorskih pjesama koje, kao i ostale, potpisuje pjevač Dubravko Đuričić Dubri, dok su svi aranžmani djelo čitavog sastava. Njega, pak, uz Đuričića čine još i Matija Obradović (gitara, prateći vokali) i Filip Križan (bas gitara), a bubnjeve su za potrebe albuma, citiramo, “odlupali” Ivo Baričević (“Ako znaš”, “Ona voli djevojke”) i Siniša Vasilić (ostatak).

Republikine pjesme postižu ono najbolje iz dvaju elemenata pop-punka: istovremeno su pjevne i izuzetno melodične, no bez ikakvih ustupaka po pitanju sviračke energije, dok su tekstovi, posvećeni svakodnevnim situacijama, nabijeni pravom punkerskom ironijom i emocionalnom direktnošću, čineći ovaj album jednim od najautentičnijih uradaka u svom žanru u zadnje vrijeme. Producent albuma je Hrvoje Prskalo, dok se za dizajn pobrinuo Krešimir Krešić iz uglednog bečkog WNN studija.