Reverend James Leg – najintrigantniji predvodnik garažnog punk bluesa dolazi u Zagreb

Hard Place predstavlja još jedno fenomenalno strano gostovanje u Najvećem Malom Rock Klubu u Gradu. U četvrtak 24. svibnja u klub dolazi Reverend James Leg koji je već godinama jedan od najintrigantnijih predvodnika garažnog punk blues rock’n’rolla.

Ovaj divlji klavijaturist i pjevač za kojega kažu da „izgleda kao Lemmy, a pjeva kao Tom Waits”, karijeru je započeo u legendarnom bendu The Immortal Lee County Killers, a nakon njihovog razlaza formirao je Black Diamond Heavies, da bi nakon toga krenuo u solo karijeru.

Njegov duboki, hrapavi vokal i topli i ujedno zastrašujući zvuci električnog klavira zaštitni su znak ovog južnjačkog majstora punk bluesa. Na turnejama ga prati samo bubnjar i njih dvojica su uveli novitet u dvočlanim bandovima – električni klavir / vokal + bubnjevi, (dakle nema gitare), ali količina zvuka koju proizvode je dostatna za tri benda! Uz autorske pjesme tu su i uspješnice njegovih prijašnjih bandova, ali i izvedbe Roberta Johnsona, Rolling Stonesa, Nine Simone ili Stoogesa.

Ulaznice u pretprodaji 35 kn, na dan koncerta 50 kn. Pretprodajna mjesta – Hard Place, Dirty Old Shop, Rockmark i entrio.hr.