Sale & Friends u ožujku u zagrebačkom Hard Placeu!

Sale foto: Bruno Konjević
Sale
foto: Bruno Konjević

Povratnički koncert Saše Novaka Radulovića, nekadašnjeg gitarista Psihomodo Popa, najavljen je za četvrtak 31.ožujka u zagrebačkom klubu Hard Place.

“Pitaju me ljudi na cesti i na FB…načuli smo da ponovo nekaj planirate, Piko i ti, sa Saletom. Što se zbiva? Ja im kažem – Hvala na interesu, samo za vas informacija, nastavljamo tamo gdje smo stali prije petnaestak godina, ne volimo ostavit posao nedovršenim. Eto, to je pravi razlog, dobru suradnju je šteta ne nastaviti, bolje prije nego kasnije. Ovaj put ima dosta novog materijala, i novih gostiju, ipak su nam se vidici u međuvremenu proširili, ali osnova je ista. Red glam, red hard pa onda red soft rocka. To kad se pametno izmješa pod Saletovom blagom rukom, može zvučati super. Čut ćete… uostalom.” kaže Marino Pelajić

Ivan Piko Stančić dodaje: “Sa Saletom je lako dobro raditi. Tu uvijek ima zdrave rokerske energije, pametnih rješenja. Kad treba, izravno na struju i akustični bubanj… prihvatit se glazbe i doslovce raditi “prima vista”. Nakon svirki u nekoliko postava i 5,6 albuma koje smo zajedno snimali, opravdano je očekivati da ćemo se naći i na novom Saletovom albumu. Glede pauze i povratka.. svaki pametan roker bi ponekad trebao pauzu za istraživanje i eksperimente, na što nas redovno upućuju i brojni svjetski “igrači”. Naravno iz ove naše perspektive, dobro je da se iz artističkih i glazbenih razloga, uspostavi neophodan odmak od ove, koji put dosadne i samodopadne scene. Dobro će bit!!! Jedino da sad Sale ne pop***i i uzme još 20 godina odmora… Od Kroacije.”

“Još kao klinac sam Piku i Udu gledao na pozornici i sanjario da zajedno sviramo, što mi se s vremenom i ostvarilo. Ne samo da smo izvrsne koncerte svirali, ili legendarne ploče snimili, nego smo postali i veoma dobri prijatelji, a kad se sa dobrim prijateljem i prvoklasnim muzičarem na pozornici nađeš, može biti samo – fenomenalno… Uzbuđen sam kao i na početku karijere i jedva čekam da zarolamo. Iskustvo i zanat je naša kvaliteta. Dobro će bit!!!” o svojim suradnicima i prijateljima zaključuje Sale.

Bolje najave za koncert u Hard Placeu nemože biti nakon ovih izjava sudionika, članova postave benda “Sale & Friends”. Žestoki rock trio biti će pojačan raznim gostima i prijateljima sa kojima su Sale i ekipa svirali tijekom svoje karijere.

Više informacija o koncertu slijedi uskoro!

Prije tjedan dana Sale je objavio i prvi singl. Pjesma je to koja će se naći na njegovom povratničkom albumu, jednostavnog naziva “MinimalKA(rlovac)”.

Prvi singl, “Gubim te”, poslušajte na linku: https://youtu.be/d2uHAxVX52o

Neposredno prije objave singla, na jednom od najpoznatijih regionalnih blogova – “Stražarni Lopov”, objavljen je intervju sa Saletom, u okviru kojega možete poslušati i kompletne demo snimke Nužnog izlaza. http://strazarni-lopov.blogspot.hr/2016/02/sasa-novak-radulovic-intervju-2016.html