Sillycons – “Morning Light”

Riječki rock bend Sillycons predstavio je svoj prvi spot za pjesmu “Morning Light”, u kojoj se kao gošća pojavljuje i AnaMarija Martinčić na violini.

Pjesma će se naći na debitantskom albumu koji bi uskoro trebao ugledati svjetlo dana. Album snimljen u studiju G.I.S. pod produkcijom Mateja Zeca donosi 9 autorskih pjesama, a najavljen je prošle godine prvim singlom “It’s over”.

Spot za pjesmu “Morning Light”, koji u samom početku evocira poznati spot Slipknota za pjesmu “Vermillion part 2”, snimljen je od strane mlade ekipe iz Rijeke. Mateo Jurčić zaslužan je za kameru i montažu, Dino Kos za scenarij, dok je možda najznačajniji doprinos iskazan profesionalno odrađenom ulogom protagonistice spota, glumice Katie Kuharić.

Pjesma govori o podvojenosti između svijetova, tankoj granici između stvarnosti i sna te bezuvjetnoj ljubavi.”, ukratko su opisali članovi Sillyconsa.

Sillycons teže žestokom i upečatljivom zvuku nastalim pod utjecajem raznih žanrova – od klasičnog rocka do nijansi psihodelije i metala, a kroz tri godine postojanja, nakon izmjene nekoliko članova, formirala se konačna postava benda te se samim time izgradio i glazbeni izričaj i počele se slagati autorske pjesme na engleskom jeziku na koje je bend danas potpuno usredotočen.

Neke od autorskih uradaka bend je već predstavio na svojoj Bandcamp stranici i svakako svjedoče da riječka scena uvijek ima za ponuditi domaće bendove svjetskog kalibra, koji ne samo da suvereno vladaju pjesmama na engleskom jeziku već i odlično zvuče uživo i u aksustičnoj verziji. Svakako znatiželjno iščekujemo što će album iznjedriti. Do tada ih pratite uz nas na njihovoj Facebook stranici.

Članovi ovog peteročlanog benda su: Dario Butković (vokal), Arijan Birkić (gitara, prateći vokal), Sanjin Perović (bas gitara), Armando Floričić (bubnjevi), David Košara (klavijature).