Sjajna kantautorica Mary May predstavila je video spot za najnježniju melodiju

Jedno od najvećih glazbenih otkrića ove godine, sjajna kantautorica Mary May je danas objavila video spot za svoj prvi singl “Softest Tune” sa svog nadolazećeg albuma prvijenca.

Produkciju potpisuje 73collective, režiju Sebastian Iversen Søgård i Mário Macedo, dok je snimatelj Filip Romac.

Mary May je, kako stoji u medijskom priopćenju, zagrebačka kantautorica koja pjeva na engleskom jeziku, a svoj stil opisuje kao folk americanu. Prije dvije godine prijatelju je pokazala materijal koji je nastao u kratkom, ali emocionalno intenzivnom razdoblju, i time je započela njihova suradnja čiji je rezultat debitantski album na kojem se nalazi trinaest pjesama.

Javnosti se odlučila predstaviti singlom Softest Tune „jer je s njom sve i započelo”. Glazbu je uvijek smatrala dijelom vlastitog identiteta, pa tako i glazba koju stvara odaje ono najintimnije i najvrjednije, ono što se ne govori svakom, no što kroz ovu formu postaje dostupno svakom zainteresiranom uhu. Pjeva o ljubavi, izgubljenoj i ponovno pronađenoj,
ali i o izlasku iz zone komfora te otkrivanju sebe i svoje životne svrhe.

Kako je to najbolje opisala neponovljiva Lela Kaplowitz, naša izuzetno cijenjena jazz vokalistica sa svjetskim glazbenim iskustvom koju ovdje parafraziramo, njezin kantautorski talent i senzualan glas škakljat će vam uho i milovati dušu. “Kao da su se Caveova krhka melankoličnost i nepokolebljiva ženstvenost i avangardnost PJ Harvey stopili u jedno, a iz njihovih glava zeusovski nam se stvorila Mary May“, opisala je kantautoricu naša urednica Emanuela Tomino.

Suradnik na albumu je producent Mark Mrakovčić, ove godine dvostruko nominiran za nagradu Porin. U live izvedbi svira s bendom u kojem Marin Živković svira gitaru, Matej Deronjić klavijature, na bubnju je Ivan Miloš, a prateće vokale pjeva Romana Kalauz.