Slovenski Werefox na premijernoj promociji u Hrvatskoj

Werefox - photo 2016

Werefox su jedan od aktivnijih bendova slovenske alternativne rock scene, koji su između ostalog svirali kao predgrupa legendarnim My Bloody Valentine i Lamb, te na festivalu Waves Vienna. Sada ih možete konačno čuti u živo i u Hrvatskoj, na premijernoj promociji drugoga albuma »Das Lied der Maschinen«, koji su izdali za Moonlee Records i to sutra u srijedu, 27.4 – AKC Attack, Zagreb te u subotu 30.4. – Zelena dvorana, Zabok. O svim detaljima na event linkovima.

Werefox - Zelena Dvorana - ZabokWerefox svakako nisu početnici na slovenskoj sceni jer članovi benda iza sebe imaju bogatu muzičku povijest i brojna iskustva. Pjevačica Melanija Fabčič – Melée i gitarista Sašo Benko – Bekko su već zajedno svirali u bandu Psycho-Path. Bekko je sa svojimi prepoznatljivim rifovima oduševljao i u Manul, solo projektu Bekko i u live bandu Kleemara. Veza je logična i za bubnjara Davida Halba i basista Manuela Hahna, koji su svirali zajedno u Sphericube i u live bandu Kleemara, a David je svirao bubnjeve i u Lollobrigidi. Kritičko dobro prihvaćeni prvijenac je Werefox postavio na postolje markantnijih protagonista slovenske alternativne scene, kod čega su pomogli i stilsko dovršeni videospotovi za pjesme “March Of The Finest” i “The Redneck Genius Story”.

Rock mašinerija Werefox, koja je za drugi album “Das Lied der Maschinen” združila snage sa slovenskim izdavačem Moonlee Records, odgovara na učestalo pitanje iz znanstvene fantastike – mogu li strojevi razviti emocije? Odgovor je jasan: “da”. Album počinje energično, a iznenađuje sa svakom slijedećom pjesmom koja nas vodi u neki drugi svijet. Bogati aranžmani, dinamika i glazbena raznovrstnost vuku paralele sa Queens of the Stone Age, The Dead Weather i Bosnian Rainbows. “Das Lied der Maschinen” sa pažljivo strukturiranim redosljedom pjesama slušateljima konstantno šalje različite emotivne impulse. Prljavi sonični gitarski rifovi surađuju sa himničnom melodikom i na momente vode pop melodije na nestašno putovanje u hrđavom stroju po beskonačnoj pustinji. Nakon 39 minuta se ova mašina autodestruktivno odrine preko litice i tako zaokruži priču o buđenju strojeva iz dugog spavanja.

Muzika.hr: ”Bend na “Das Lied Der Maschinen” zvuči moderno, moćno, zrelo i zaokruženo i time nadmašuju mnoge svoje suvremenike.” (4/5)

Sound Report: “”Das Lied der Maschinen” nije jedan od onih albuma koji ulaze na jedno uho i izlaze na drugo, već je album koji vas polako, ali itekako promišljeno i lagano uvlači u svoju mračnu mistiku i tamo vas zadržava do samog kraja, sve dok niste uvjereni u njihovu kvalitetu, koja je , usudim se reći – svjetskih razmjera.” (8.5/10)

terapija.net: ”I onda kad misliš da nije moglo bolje i da su ispucali sve adute, pojavi se Radical C, koja stavlja točku na i ovog iznimnog i skoro pa savršenog djela.Sad kad su stvari sjele na mjesto, mogu se samo zapitati: Psycho-path? Who?” (9/10)