Soundgarden i Pepper Keenan zajedno na Voodoo Festu

p keenan

Pjevač i gitarist bendova Corrosion of Conformity i Down – Pepper Keenan pridružio se prošli vikend Soundgardenu na pozornici festivala Voodoo Music Experience u New Orleansu.

Soundgarden trenutno radi na novom albumu koji će obilježiti kraj petnaestogodišnje kreativne suše na polju ovog benda. Chris Cornell je nedavno za Billboard izjavio da se ovaj dugoočekivani trenutak polako približava:

Veći dio je spreman. Trebamo dovršiti još par pjesama i odraditi miks, što ćemo vjerojatno završiti tokom praznika.”

Producentski posao na albumu odraditi će Adam Kaspar. Bez obzira što je materijal još u povojima, gitarist Kim Thayil je nedavno izjavio da je vibra novih pjesama definitivno žestoka te da novi materijal istražuje dugo promišljanu ideju agresivnijeg, ali kvalitetnog zvuka te se nadaju da će u ovom procesu uspjeti to materijalizirati.

A dok svijet nestrpljivo iščekuje bendov povratak s heavy zvukom, Cornell pokazuje nešto laganiju verziju svojom „Songbook“ turnejom. Album s pjesmama bendova Soundgarden, Audioslave, Temple of the Dog te naravno nekoliko obrada koje Cornell svira na turneji biti će objavljen 21.studenog pod jednostavnim naslovom Songbook, a popis pjesama možete naći ovdje.

Iako Soundgarden tokom tog jednog koncerta nije otkrio nijednu novu stvar, no pridružio im se pjevač COC i gitarist Downa, Pepper Keenan, s kojim su na novi način odsvirali staru „Gun“ sa njihovog drugog albuma Louder Than Love.