Srđan Bulat pobjednik međunarodnog gitarističkog natjecanja ‘Francisco Tarrega’

clip_image001Srđan Bulat pobjednik je 45. izdanja međunarodnog gitarističkog natjecanja "Francisco Tarrega" koje je održano od 26.08. – 02.09.2011. u španjolskom gradu Benicassimu.

Bulat je u konkurenciji 32 natjecatelja iz 19 zemalja svijeta uz prvu nagradu stručnog žirija osvojio i posebnu nagradu za najbolju interpretaciju djela Francisca Tarrege čije ime nosi ovo prestižno natjecanje, jedno od najznačajnijih i najdugovječnijih natjecanja za klasičnu gitaru u svijetu. Prva nagrada sa sobom donosi novčanu nagradu u iznosu od 14.000 eura, snimanje profesionalnog CD-a pod uglednom izdavačkom kućom Naxos, te koncertnu turneju u Španjolskoj tijekom 2012. godine.

U programu bogatom španjolskom glazbom, za koju je dobio brojna priznanja i na prethodnim natjecanjima (Madrid, Valencia, Almeria), Srđan je u finalu natjecanja, uz skladbe Francisca Tarrege, svirao i Koncert za gitaru i orkestar Joaquina Rodriga – Fantasia para un Gentilhombre, s kojim se domaćoj publici predstavio prošle godine, kao solist sa Zagrebačkom filharmonijom u Koncertnoj dvorani Vatroslav Lisinski, te na svečanom zatvaranju Dubrovačkih ljetnih igara uz Dubrovački simfonijski orkestar.

Rezultati 45. izdanja gitarističkog natjecanja "Francisco Tarrega"