Što znači “Samospevi”? Marko Brecelj i Mixer daruju DVD „Samospevi“

samospevi

Marko Brecelj uoči dva nastupa u zagrebačkom MM-centru, SC, 5. ožujka – u 18 h za publku budućnosti, u 21 h za publiku prošlosti i sadašnjosti – daruje primjerak svog posljednjeg nosača zvuka (i slike), DVD „Samospevi“ (2015), uz objašnjenje značenja naslova.

Marko Brecelj: „Samospevi na slovenskom su, povijesno gledano, pjesme klasične glasbe, obično komponovane za vokal i prateči klavir. Za naslov “Samospevi” odlučio sam se zato što več naslov ne obečava orkestriranost nego mogu i Hrvati iz naslova naslutiti da je na DVD-nosaču snimljeno samo “spevanje”. Dobro, ona četiri komada u pratnji rasštimane kitare sa starim žicama samo pridonose ka avtorovoj namjeni ovog umjetničkog djela: lakše izbacivanje gostiju iz kuče.“

Brecelj, via Mixer, daruje zainteresirane jednim primjerkom „Samospeva“. Odgovorite točno na pitanje: koje godine je objavljen DVD „Samospevi“? Odgovore šaljite na nagradnjacha@mixer.hr. Primjerak „Samospeva“ dobitnik može preuzeti u MM-u – nakon nastupa javiti se Marku Brecelju.

P. S.: Zainteresirane grebatore upozoravamo da je autor u popratnom tekstu na ovitku DVD-a zapisao da će „Samospeve“ „svaka prisebna osoba prepoznati kao dno dna“ te da će izvođač „izvedbe nadomjestiti boljima“.