Stripovski genijalac Stan Lee mogao bi dobiti svoju ulicu u New Yorku

Gradsko vijeće New Yorka predložilo je i izglasalo da se jedna od ulica u Bronxu nazove po ovom divu pop kulture

Kako prenosi New York Post, stripovski genijalac Stan Lee, i sam superheroj brojnim generacijama i ljubiteljima stripovskog i filmskog svijeta, mogao bi dobiti svoju ulicu u New Yorku.

Naime, na inicijativu vijećnika Fernanda Cabrera, gradsko vijeće New Yorka predložilo je i izglasalo da se jedna od ulica u Bronxu, jednom od kvartova New Yorka u kojem je Stan Lee odrastao, nazove po ovom divu pop kulture i ikoni Marvelovih stripova. Ukoliko to gradonačelnik Bill De Blasio potpiše, University Avenue, ulica između Brandt Place i West 176th Street, dobit će dodatno ime “Stan Lee Way”.

Čak i ako niste ljubitelj Marvelovih stripova, Stan Lee danas je ime koje je nemoguće ne znati zahvaljujući ogromnom uspjehu filmova o superjunacima kao što su Spiderman, Hulk, Iron Man, Deadpool, Black Panther, Ant-Man, Kapetan Amerika, Thor ili Fantastična četvorka, u kojima se često i sam pojavljivao. Posljednja njegova uloga je bila u filmu Venom iz 2018.

Pravog imena Stanley Martin Lieber, rodio se u New Yorku te se već sa 16 godina zaposlio u proizvodnji crtanih stripova. Prvi posao bio mu je rad za kompaniju Timely Publications, koja je, između ostaloga, upravo u to vrijeme bila pokrenula svoj novi strip časopis zvan Marvel Comics. Stan Lee je već u dobi od 18 godina postao urednik, a pod njegovim vodstvom uvedeni su s vremenom mnogi novi likovi poput Fantastične četvorke, Hulka, Iron Mana, Thora te skupine X-Men. Stan Lee preminuo je u 95. godini života 12. studenog 2018.

Stan Lee ? Soundtrack njegovog života