Subotički post rockeri Ana Never u Sobi na rubu Savske

Ana Never/Facebook

Ovu subotu, 06. siječnja, novi glazbeni program Soba na rubu Savske dovodi subotičke post rockere Ana Never u zagrebački Retro cafe & night bar.

Ana Never je bend iz Subotice koji postoji i svira već 16 godina i smatraju se jednim od najrespektabilnijih post rock sastava sa ovih prostora.

Netko će za Anu Never reći da je post-rock, a drugi će u njima čuti Danila Kiša, Sun Ra, Čarlsa Bukovskog, Black Sabbath, Godspeed You! Black Emperor, neki da je starija sestra Wooden Ambulance ili neprežaljena ljubav Dylan Doga… ma što god da pomislite nećete pogriješiti.

Za američku izdavačku kuću Fluttery Records objavili su četiri albuma dok nam se u Sobi na rubu Savske dolaze predstaviti s posljednjim odličnim albumom “Long Turning”. Dijelili su stage s bendovima kao što su Jeniferever, God Is An Astronaut, Kayo Dot, Dale Cooper Quartet & Dictaphones, Damo Suzuki, port-royal, Pozvakowski, Rosa Parks, Virvel, Consecration, Ana Ćurčin, Tena Novak, Žen… i brojnim drugima.

Ako još ima nekih dilema, samo ćemo vam reći da Ana Never uz bas i bubanj opet ima tri gitare. Bend čine Srđan Terzin, Dejan Topić, Goran Grubišić, Boris Čegar i Vladimir Koledin.

Upad se ne naplaćuje, no poželjna je donacija od 25kn. Svi prihodi namijenjeni su glazbenicima.