Švedska noise pop umjetnica Fågelle ekskluzivno u Močvari

Skandinavski umjetnički senzibiletet

U četvrtak, 21. studenog 2019., s početkom u 21:00 u zagrebačkoj Močvari predstavit će se švedska noise pop umjetnica Fågelle. 

Fågelle stvara glazbu u kojoj se slojevi buke susreću s pop melodijama u istraživanju ritmova, a glavna tema je pitanje moći.

Vrlo opušteno, sintisajzerima i samplerima zaranja u zvukove eksperimentirajući poetski izričaj koji je uvjerljiv i balansira između zvučne umjetnosti i popa. Njezin sonični svijet sastoji se od snimaka s terena iz moskovskog metroa do gromoglasnih gitara i izmučenih sintesajzera.

U suradnji s producentom Henrykom Lippom (Plavo za dvojeAnna von HausswolffUnion Carbide) ideje evolviraju u zvučne svjetove, pop pjesme i olujne oblake u isto vrijeme. Od najmanjih fragmenata teksta do uranjanja u najveću grmljavinu uz tekstove koji se odnose na trenutno vrijeme u mikro i makro perspektivi te o moći i nemoći.

Ekskluzivan nastup u Močvari spaja skandinavski umjetnički senzibiletet s onim dijelom publike koja razumije unikatnost autora u svom izričaju neovisno o žanrovskom opredijeljenju.

ČETVRTAK 21.11.2019. • VRATA 20:00 • POČETAK 21:00 • UPAD 45 KN