The Bambi Molestersi vraćaju se u KSET nakon 13 godina

foto: Inka Lo
foto: Inka Lo

Instrumentalni surf rock vjerojatno ne bi bio afirmirani žanr u Hrvatskoj da domaću publiku od sredine 90-ih nisu razmazili The Bambi Molesters. Četveročlani sastav iz Siska koji se okupio 1995. u 20 i kusur godina uspio je vratiti surf rock u svjetskim razmjerima na kurs slave i postati prepoznatljiv bend tog glazbenog pravca.

Povodom 40. rođendana kluba vraćaju se u KSET gdje će održati koncert u petak, 14.10. Posljednji put su u KSET-u nastupili sa Chrisom Eckmanom 2003. godine nakon turneje sa R.E.M.-om i reizdanja prvog studijskog albuma “Dumb Loud Hollow Twang”, a nastupili su i na Brucošijadi FER-a 2006. godine.

U svojoj bogatoj povijesti izdali su 4 studijska albuma, a njihov posljednji studijski album “As the Dark Wave Swells” iste godine kad je izašao na amazonu dostigao je 12. mjesto najprodavanijeg albuma i našao se rame uz rame sa velikanima kao što su Buddy Holly, Chuck Berry i Elvis. Krajem 2014. okrunili su 20 godina karijere sa rasprodanim festivalom Sonic bullets u tvornici na kojem su nastupili sa B & the Bops, My buddy Moose, Chrisom Eckmanom i The Flaming Lips.

Ulaz se otvara u 20h. Cijena ulaznice iznosit će 50kn u pretprodaji i 70kn na ulazu, a karte se mogu nabaviti od 12.9. u KSET-u. Sa sobom je potrebno imati člansku iskaznicu KSET-a. Zelenu iskaznicu nabavite na ulazu (5 kuna) ili preko dana na šanku KSET-a (0 kuna).