The Decemberists novim singlom najavljuju svoj osmi studijski album

Američki indie rock bend The Decemberists najavio je svoj osmi studijski album „I’ll Be Your Girl” koji će 16. ožujka objaviti izdavačka kuća Rough Trade Records.

Album najavljuje zanimljivi šareni spot za pjesmu „Severed” koji možete pogledatiu nastavku teksta.

Na novom albumu bend će eksperimentirati sa nešto drugačijim zvukom od onog na koji je njihova publika navikla. Na prvom singlu jasni su utjecaji bendova New Order i Roxy Music, a producent novog izdanja bio je John Congleton koji je sarađivao sa popularnim izvođačima kao što su St. Vincent i Lana Del Rey.

„Kada bend postoji sedamnaest godina neizbježno je da se neke navike ustale, tako da je naša ambicija ovog puta bila izlazak iz sigurne zone. To je ono što je dovelo do rada sa novim producentom, do snimanja u drugom studiju. Htjeli smo sebe osloboditi od ustaljenih šablona i samim tim dozvoliti sebi da isprobamo nešto drugačije” izjavio je ovom prilikom Colin Meloy, frontmen benda The Decemberists.

Album „I’ll Be Your Girl” bit će objavljen na vinilu, CD-u, digitalnim servisima kao i na specijalnom vinilnom izdanju o kojem će se uskoro znati više detalja.