The Dillinger Escape Plan neodlučni oko ideje razlaza benda

dillingerescape

I dok se The Dillinger Escape Plan sprema lansirati veliku promo turneju za svoj posljednji, šesti po redu studijski uradak “Dissociation”, čija se objava očekuje 14. listopada preko bendovog Party Smasher Inc., medijima je posljednjih dana protutnjala vijest o najavi razlaza benda sljedeće godine.

Osnivač benda, gitarist Ben Weinman, dao je tu pomalo šokantnu i svakako neočekivanu izjavu u intervjuu za magazin Noisey, no unatoč tome njegovo rezoniranje ima smisla – bend želi otići dok je još na vrhuncu:

Zaista smo uzbuđeni oko novog albuma, no u isto vrijeme – 2017. će biti naša dvadeseta godišnjica…možda i više jer nisam siguran kada sam započeo pisati pjesme, ali prvi EP je objavljen 1997., tako da ne želimo doći do točke da moramo prestati ili smo prestari ili je publici više dosta. Ne kažem da bi se to zaista dogodilo, no osjećam se snažnije donoseći teške odluke. Ne sviđa mi se ideja da usporimo ili nastupamo rjeđe, želim uroniti u to punom snagom i gurati stvari do ekstrema jer to je bit ovoga benda.

Koji dan kasnije u drugom intervjuu za AP, frontmen Greg Puciato izjavio je da je istina da je trenutni plan zamrznuti kreativni stroj neko vrijeme (ili zauvijek) nakon turneje, no odluke nisu definitivne dodavši da:

Nitko u ovom bendu nije toliko glup da kaže da je nešto definitivno gotovo. Ako ste pametni i pogledate ostale bendove koji su to izjavili i odlučili, mislim – jebeni Guns ‘N Roses su se vratili na scenu. Van Halen također. Jedina stvar koju možeš napraviti da ne ispadneš idiot i ne progutaš vlastite riječi jest ostaviti otvorene mogućnosti jer je to realnost. Ljudi su gotovi tek kad su mrtvi.

Kako god bilo bend se svakako okreće trenutnoj turneji i novom albumu koji su najavili najnovijim singlom.