The National objavio video za pjesmu “I’ll Still Destroy You”

Američki indie rock sastav The National objavio je video za pjesmu “I’ll Still Destroy You” sa svog najnovijeg albuma “Sleep Well Beast”. 

“I’ll Still Destroy You” režirali su Allan Sigurðsson i islandski umjetnik Ragnar Kjartansson. Ragnar, koji se također pojavljuje u videu, surađivao je i ranije s bendom The National na projektu “A Lot Of Sorrow”. U okviru spomenutog projekta, zajedno su šest sati svirali pjesmu “Sorrow” pred publikom uživo na MOMA-inom PS1.

Video spot za pjesmu “I’ll Still Destroy You” snimljen je u Kopenhagenu, dok su Aaron i Bryce Dessner pokretali HAVEN Festival.

Video je snimljen za sat vremena u pop-up baru “Dope & Korruption”, koji je pokrenuo Ragnar. U baru su u ponudi bili arancini, čokoladni tartufi, klasična muzika, a posjetelji su uživali i u nesvakidašnjem “mornarskom” striptizu. Dok su snimali video, bar su zatvorili danski dužnosnici i uništili dan kasnije.

Sa izdavanjem albuma “Sleep Well Beast”, The National je dostigao najviše pozicije na američkim top-listama, uključujući drugo mjesto na čuvenoj “Billboard Top 200” listi. The National su dosegli i prvo mjesto top lista u Velikoj Britaniji, Irskoj, Portugalu i Kanadi.