The Raven Age predstavili “Angel In Disgrace”

The Raven AgeBritanski melodic metal bend The Raven Age predstavio je videospot za singl “Angel In Disgrace”, skinut s njihovog debitantskog EP-a. Žestoka petorka našoj publici je zanimljiva jer će nastupiti kao predgrupa Iron Maidena u Splitu 27. srpnja.

The Raven Age objavili su 2014. godine svoje prvo službeno izdanje, EP nazvan kao i bend na kojem su se našle četiri pjesme. “Angel In Disgrace” zabilježila je dosad više od 150.000 emitiranja na raznim servisima, pa je grupa odlučila za nju snimiti videospot.

Grupu su još 2009. u Londonu oformili gitaristi Dan Wright i George Harris (sin osnivača i basista Iron Maidena). Od početka su razvijali svoju viziju benda kombinirajući klasičan heavy metal zvuk s melodičnim vokalima. Tek s mnoštvom napisanih pjesama, 2012. i 2013. kompletirali su postavu u koju su ušli basist Matt Cox, bubnjar Jai Patel i pjevač Michael Burrough. Pun bend odmah je krenuo nastupati po cijeloj Europi prateći imena poput Mastodona, Gojire, Delaina, Rival Statea, Voodoo Six i mnogih drugih te bilježeći pojavljivanja na festivalima poput Downloada i Sonispherea. Debut EP snimljen je i objavljen 2014. te je uhvatio #1 Amazonove ljestvice novih izdanja.

The Raven Age su trenutno na turneji s grupom Iron Maiden s kojom će obići Sjevernu i Južnu Ameriku, Japan, Kinu, Novi Zeland, Australiju, Afriku te doći do Europe. Europski datumi uključuju dakako i jedini nastup u našoj regiji, onaj u splitskoj Spaladium Areni 27. srpnja.