The Tallest Man on Earth objavio novi singl “Rivers”

TTMOE

The Tallest Man on Earth, nakon što je u lipnju predstavio “Time of the Blue”, objavio je ovih dana novu pjesmu po imenu “Rivers”.

Iza slikovitog imena The Tallest Man on Earth krije se Kristian Matsson, kantautor rođen prije 33 godine u švedskom gradiću Leksandu. Kad je 2006. objavio svoj EP prvijenac imena “The Tallest Man on Earth” Kristian je odlučno izbjegavao kontakt s novinarima, distancirajući glazbu koju je stvarao od vlastite osobnosti. Vjerovao je da je glazba ta koja treba govoriti za sebe pa je izbjegavao svako fotografiranje i objavljivanje vlastitih podataka u javnost, a jedina komunikacija s vanjskim svijetom bio je The Tallest Man on Earth.

Ipak, objavljivanjem prvog studijskog albuma “Shallow Grave” stvari se drastično mijenjaju, a prekretnicu u njegovoj karijeri označio je poziv Bon Ivera da im se pridruži na desetodnevnoj američkoj turneji nakon koje nastavlja sa samostalnim nastupima diljem zapadne obale SAD-a. Sljedeći album “The Wild Hunt” je odmah po objavljivanju obasut hvalospjevima kritike i premda se primjerice već tim prvim međunarodnim izdanjem uspio probiti na Billboardovu ljestvicu 200 najprodavanijijh albuma, tek je sljedećim “There’s No Leaving Now” The Tallest Man on Earth dobio značajan komercijalan zamah, u prvom redu u SAD-u.

Na krilima još uvijek aktualnog prošlogodišnjeg albuma “Dark Bird Is Home”, The Tallest Man on Earth je prošle godine po prvi put krenuo na turneju s četveročlanim pratećim bendom, istim onim s kojim ćemo ga gledati na njegovom premijernom zagrebačkom koncertu 15. rujna u Kinu SC.