Them Moose Rush – “Redrum”

Nakon sjajnog nastupa na prepunom Hidden stage-u INmusic festivala, Them Moose Rush nastavljaju sa pripremama za izlazak novog studijskog materijala, drugog dijela „Three π“ trilogije, koji se očekuje u rujnu. Ovom prilikom predstavljaju prvi singl – pjesmu „Redrum“ uz popratni video spot.

Nakon stop motion rapsodije „Dark Sun“ te vrckavog „Mercy Red“, ovog puta pokazuju mračnije lice koje opet izvrsno prati atmosferu pjesme što je i glavni zadatak u njihovom pristupu. Spot je nastao u zajedničkoj suradnji benda i njihovog prijatelja i producenta Marka Mrakovčića o čemu bend kaže:
“Mark je već tokom miksanja imao izrazito vizualne asocijacije na ovu zahtjevnu pjesmu. Spontano smo se svi složili kako ćemo odvojeno snimati kadrove te se nalaziti i postepeno ih slagati u jedan atmosferičan i dinamičan horor kolaž. Mark je kao ljubitelj horora bio gurman za uvrnute scene, a mi smo pridonijeli svojim osjećajem za slaganje vizualnog i glazbenog. „Redrum“ je inspiriran kultnim filmom “The Shining” pa smo od samog početka pjesmu radili konceptualno – primjerice cijeli uvodni riff isto zvuči i ako se pusti unatrag (hint – redruM), atmosfera je uvrnuta, šapat na kraju citira jedan dio iz filma, a ima još dosta toga što ćemo za sad ostaviti slušateljima da otkriju.”