Tvornica kulture najavila ambiciozni raspored od preko 40 koncerata ove jeseni

Tvornica

Na novinarskoj pressici koja se održala jučer, 06. rujna, u prostoru Tvornice kulture predstavljen je program ovog kultnog zagrebačkog kluba. Predstavnici marketinške i programske direkcije – Dražen Goreta, Zvonimir Pušić i Sanjin Đukić najavili su najplodonosniju glazbenu sezonu u Tvornici kulture.

Kako je marketinški direktor Goreta naglasio, uz financijsku potporu Ministarstva kulture Republike Hrvatske, program kakav drugi klubovi nude unutar kalendarske godine, Tvornica će ponuditi već ovu jesen ambicioznim rasporedom od preko 40 koncerata raspoređenih do Nove godine. Uz najavljena vodeća imena hrvatske i inozemne glazbene scene, organizatori su okupljene zaintrigirali i podatkom da kao asa u rukavu skrivaju još desetak zvučnih imena koja će naknadno predstaviti.

Zvonimir Pušić istaknuo je da strategija Tvornice kulture ostaje ista – publici prezentirati kvalitetnu urbanu autorsku glazbu uz predstavljanje novih zanimljivih lica u suradnji s Klubom, koji vide kao kvalitetnu platformu i odskočnu dasku za plasiranje bendova široj publici, kao što je to bio slučaj s bendovima M.O.R.T., Jonathan i High5. U sklopu programa nastavljaju se i sada već popularni festivalski projekti – Brijačnica najavljena za kraj siječnja/početak veljače, i  Reflektor  koji u ljetnoj shemi pobliže predstavlja indie scenu.

Otvorenje sezone koje je, igrom slučaja, započelo rasprodanim koncertima Noela Gallaghera i Clutcha u kolovozu, pretvorilo se u ozbiljno zagrijavanje za ono što će uslijediti. Sanjin Đukić, dobri duh Tvornice za nas medije, stisnuo je gas i u kratkim crtama predstavio zavidan raspored potvrđenih imena.

Već ovaj vikend tu je nastup islandskog benda Agent Fresco, miljenice domaće publike Cat Power, britanskih post punk legendi Gang Of Four uz punk veterane The Membranes i makedonski SIZ te za kraj vikenda – Tav Falco  legenda garažnog rocka.

tav_1_

Program u rujnu nastavljaju alter rock trio Seven Mouldy Figs koji će koncertno promovirati album “Labyrinth” uz specijalne goste Moř i No No Instigator. “Sjećanje na Milana Mladenovića – Kao da je i dalje tu” naziv je programa koji će uključivati prikazivanje fotografija i videospotova EKV-a, filma “Dečak iz vode” te nastup najboljeg i najvjernijeg EKV tribute benda Deca iz vode. Slijedi mu Saučešće i američki Nothing, oba benda na krilima novih album te za kraj rujna kultni beogradski Električni orgazam koncertno će obilježiti 30 godina albuma “Distorzija”.

Listopad u Tvornici otvara Slim Cessna’s Auto Club, country blues gospel bend iz Denvera, potom Seine s titulom aktualnog pobjednika poznatog banjalučkog Demofesta, sinjska četvorka M.O.R.T. promovira drugi album “Tužna kocka”, kao i beogradski hip hop dvojac Prti Bee Gee, te  Lačni Franz i Repetitor. Uz njih nastupiti će i Manntra, Battleme, Cellar Doors, punkeri All Your Sisters, Atheist Rap, Krešo i Žuvi te Kuzma i Shaka Zulu.

Veliki MC General Woo, član nekadašnjeg dvojca Tram 11, dolazi u Tvornicu nakon tri godine i otvara program za studeni, nakon čega će uslijediti koncerti Cojones, White Lies, Max i Iggor Cavalera,  Obituary, Exodus, Prong, te australski King Parrot.

Detour 01

Za studeni je predstavljen i slavljenički koncert grupe Detour s gostima kojim će se obilježiti 10 godina rada u društvu bivših i sadašnjih članova te ujedno promovirati album“#detour10” sa starim skladbama u novim akustičnim aranžmanima prateće gudačke i brass sekcije. Glasovita ljubljanska MENT konferencija predstavit će se u Zagrebu nastupima sjajnih pop punkera Koala Voice, punk rockera Čao Portorož i synth pop kantautora Blaža. Skye i Ross, vokal i autorska snaga grupe Morcheeba stižu u Tvornicu 26. studenog nakon trijumfalnog nastupa proteklog ljeta u Šibeniku. Švedski melodic death metal vikinzi Amon Amarth stižu ponovo u Hrvatsku u sklopu trenutne turneje, a program zatvara amsterdamski trio My Baby.

U prosincu se u Tvornicu vraćaju NLV, nakon kojih nastupaju electro/r&b trio Basecamp, Big Strip Gorila, Judette, Natali Dizdar sa prvim solo koncertom u Velikom pogonu Tvornice kulture, neumorni beogradski Partibrejkersi, Seven That Spells i Urban & 4.

Za 2017. godinu već su, uz ranije spomenuti tvornički festivalski program, najavljena tri događaja: dvodnevni hip hop spektakl Drito iz Tvornice koji predvode Dječaci i Bad Copy, nastup američke metal legende Devina Townsenda uz Between The Buried And Me i Leprous, te The Dillinger Escape Plan, jedan od najvećih i najutjecajnijih američkih nezavisnih bendova koji u Tvornicu kulture dolazi u sklopu svoje oproštajne turneje.

Sav program možete pratiti na službenim stranicama Tvornice kulture.