U Muzeju Međimurja Čakovec otvorena izložba Salon Fotografije 2016.


(Photo: Pavao Toth)

U petak 16. prosinca 2016. godine u izložbenom se prostoru Muzeja Međimurja Čakovec održalo otvaranje izložbe fotografija pristiglih na 6. Salon Fotografije Čakovec.

Salon Fotografije Čakovec fotografsko je natjecanje namijenjeno za sve fotografe profesionalce, amatere i entuzijaste koje se održava od 2011. godine u organizaciji udruge Fotomotiva. Ove je godine na ocjenjivanje pristiglo više od 3500 radova na šest zadanih tema, a to su kolekcija (otvorena tema – tematska kolekcija od 3 do 6 rada), slobodna u boji, slobodna monokromatska, priroda, minimalizam i fotoreporterska fotografija. Ocjenjivački žiri činili su Krešimir Pletikosa, Davor Žerjav i Neda Rački.

Izložbu sa 100 najbolje ocijenjenih fotografija su pred 80 zainteresiranih u izložbenom prostoru Muzeja Međimurja Čakovec otvorili Aleksandra Ličanin i pokretač i organizator projekta Petar “Grozni” Kovač. Sam projekt održao se pod pokroviteljstvom svjetskih organizacija za umjetničku fotografiju The International Federation of Photographic Art (FIAP) i The Photographic Society of America (PSA). Organizator izložbe zahvaljuje Međimurskoj županiji, Gradu Čakovcu, TZ Grada Čakovca, Muzeju Međimurja Čakovec, Vinariji Kocijan i LifeClass Termama Sveti Martin na ukazanoj podršci i sponzorstvu za održavanje ovog događaja koji uvelike doprinosi popularizaciji fotografije u Međimurju.

Izložbu možete razgledati do kraja prosinca.