U prodaji “Rattle That Lock” Davida Gilmoura

gillmour-rattleU prodaji je dugo iščekivani album Davida Gilmoura “Rattle That Lock” (Columbia Records/Menart) kojeg je najavio istoimenim singlom. Za potrebu pjesme Gilmour je svojim iPhoneom snimio jingl na francuskoj željezničkoj stanici Aix-en-Prevence koji mu se jako svidio i onda u studiju na njemu radio. Tekstovi Polly Samson inspirirani su knjigom Johna Miltona Paradise Lost. Na pjesmi gostuju i zbor The Liberty Choir i vokali Mica Paris i Louise Marshall.

“Rattle That Lock” je njegov četvrti solo album, prošli “On An Island”, objavio je 2006. Godine. Album su producirali David Gilmour i Phil Manzanera (Roxy Music). Glazbeni kritičari su imali prilike čuti i recenzirati album prije današnjeg izlaska i album je dobio visoke ocjene i od hrvatskih i od stranih kritičara.

“Ne mogu baš reći je li najodvažniji, ali sigurno je malo življi od prošlog albuma.To je vjerojatno vezano za okruženje u kojem je nastao. Trenutačno živim u Brightonu gdje se mnogo toga događa, vrlo je živahno u usporedbi s ruralnim okruženjem u kojem sam bio prošli put kad sam snimao On An Island. Sve to može utjecati na glazbeni smjer, no to nije bilo svjesno. Nisam svjesno napisao brže pjesme, ali brže su od mog stila kojeg sam njegovao posljednjih godina.”, izjavio je David Gilmour o svom novom albumu.

Turneju je Gilmour započeo sjajnim koncertom u pulskoj Areni 12. rujna koji je bio rasprodan mjesecima unaprijed, a na sjevernoameričku turneju “David Gilmour Live 2016” kreće u ožujku. Bit će to njegova prva turneja nakon “On An Island” 2006.

U prodaji su standardni CD, DELUXE CD+DVD ili BLU-RAY, a uskoro će biti i vinil.