U2 u Božićnom videu najavljuje posebna iznenađenja za 2017.

U2 su u svojoj Božićnoj video poruci razveselili brojne fanove najavivši novi album, turneju kao i “vrlo posebne” nastupe u čast 30. obljetnice njihovog kultnog albuma “The Joshua Tree”.

Ono što su okorjeli fanovi mogli pretpostaviti još kada je bend najavio turneju “Innocence and Experience” kojom će diljem svijeta predstavljati svoje posljednje studijsko izdanje “Songs of Innocence”, jest da iza imena turneje stoji skriven drugi dio seta novih pjesama koje bi mogle naći svoje mjesto na albumu imena “Songs of Experience”. I bili su u pravu.

Već je od ranije poznato da bend u rukavu skriva nekoliko desetaka zrelih pjesama, od kojih su neke našle mjesto na prethodnom albumu, a ovih dana Bono i društvo otkrili su da se uz novi album i drugi dio turneje planira za 2017., kao i to da će nadolazeća godina biti u znaku obilježavanja 30. godišnjice izlaska njihovog kultnog albuma “The Joshua Tree”. Album su zajedno producirali Brian Eno i Daniel Lanois, a obilježili su ga klasici poput “Where the Streets Have No Name”, “With or Without You” i “I Still Haven’t Found What I’m Looking For”. Album je postao jedan od najprodavanijih albuma u povijesti sa preko 25 milijuna prodanih kopija te je osvojio dva Grammyja: za najbolju rock izvedbu dua ili grupe s vokalom i za album godine 1988.