Udobno se smjestite ili pak zaplešite jer donosimo vam video album Elementala

Koncept kojem je Elemental pristupio kustoski

(Elemental, foto: Kristijan Smok)

Povodom Noći Knjige, grupa Elemental je u knjižari “Hoću knjigu Megastore” premijerno predstavila svoj novi video album “B strane”.

Nakon dva hvaljena koncerta u Tvornici kulture krajem 2018. godine, iznimno uspješne biografije “Sve, samo ne romantika“, nakon odvažne pjesme “Nešto glasno” koja je mjesecima osvajala slušatelje kroz radijski eter te best of kompilacije “XOXO” u izdanju Menarta, Elemental je sad pripremio i nešto sasvim drugačije – video album.

Bend je odlučio probrati prstima po svom glazbenom fundusu, od prvog do zadnjeg albuma, i sve pjesme koje su kroz godine možda nepravedno zapostavljene, skupiti na jedno mjesto. Radi se o materijalu koji je sniman u prosincu 2017. godine na prostoru AKC Medike za koji je bend kurirao setlistu anti-singlova sa svojih sedam studijskih albuma.

Pjesme koje su izabrane imaju veliki značaj bendu i fanovima, pa su napokon dobili pažnju koju zaslužuju, a predstavljene su u novom ruhu.

Video album u cijelosti možete pogledati ovdje:

“B strane” je režirao Ivan Zadro, scenografiju je radio Sven Grbec, a za mix i mastering zaslužan je Luka Tralić Shot.

Kao i posljednji studijski album benda, i ovaj peseban album izašao je za Elementalovu vlastitu etiketu 383 Records. Video album je dostupan je YouTubeu, u digitalnim dućanima te streaming servisima, a popis “B strane” je sljedeći:


01. Prsti jedne ruke
02. Gdje je moj grad
03. Elementalitet
04. Ostavi T.R.A.G.
05. Prašina
06. Usne
07. Teorija i praksa
08. Idem lagano dalje
09. Odrastanje
10. Pokušaj života
11. Breza
12. U duši smo junaci
13. Šok
14. Ne vjerujem