Veltšmerc višegodišnje glazbeno iskustvo zaokružuje albumom “Ogledalo U Ogledalo”

Veltšmerc, pseudonim iza kojeg stoji banjalučanin Marko Bašić, svoje višegodišnje bavljenje glazbom ovih dana zaokružuje nezavisnim izdanjem “Ogledalo U Ogledalo” koje će svjetlo dana ugledati 31. listopada 2016.

veltsmerc_album-art-coverOvom albumu prvijencu izmiče definicija žanra, pjesme otkrivaju stilistički crossover od alternative rocka, preko neo-psychedelia, do eksperimentalnih sfera, a nastajale su spontano u periodu nešto dužem od godinu dana. Jedini kriterij u stvaranju je bila iskrenost prema samom sebi, što oslikavaju i tekstovi koji se gotovo uvijek bave onim unutrašnjim u biću, individualcu u savremenom društvu. Totalno prepuštanje trenutku i melodičnosti u donekle nihilističkom ambijentu, nasuprot svih mediokriteta današnjice, je ono što bi mogla biti nit koja povezuje prvi i zadnji takt albuma.

“Ogledalo U Ogledalo” sadrži 8 pjesama, a za prvu od njih, “Sve Moje Nisam Ja”, već je snimljen spot, čija premijera je najavljena za sutra 16. listopada.

Tekstove, aranžmane i mix potpisuje sam izvođač u potpunom kantautorskom indie duhu. Markova desna ruka i koproducent ovog projekta je Benjamin Kapidžić  iz Hamburga, koji je pored odsviranih dionica na gitari i bas gitari radio mastering albuma. Također, doprinos stvaranju pjesama dali su prijatelji, kao i kolege glazbenici.