Vodimo te na “Don Antonio”, novu avanturu gitarista Antonia Gramentierija

Antonio Gramentieri jedan je od najcjenjenijih glazbenih producenata i gitarista nove talijanske scene. Sa svojim novim projektom ‘Don Antonio’ nastupit će 07. ožujka 2018. godine u Tvornici Kulture u Zagrebu, u organizaciji koncertne agencije RockSvirke.com s početkom u 21 sat.

Antonio Gramentieri uspješno kombinira sjever i jug, blues i jazz atmosferu, Afriku i Mediteran, starinsku filmsku glazbu i folk, te na taj način određuje zvuk moderne Italije kao toplu, neuhvatljivu, tajanstvenu i intrigantnu pojavu.

Najpoznatiji je po radu u bendu Sacri Cuori, međutim u dosadašnjoj karijeri surađivao je, kako u studiju, tako i na samoj sceni, sa respektabilnim imenima kao što su Richard Buckner, Dan Stuart, Hugo Race Fatalists, Terry Lee Hale, Alejandro Escovedo, JD Foster, David Hidalgo, Jim Keltner, Marc Ribot i mnogim drugima. U travnju prošle godine, njegovo samostalno debitantsko ostvarenje ugledalo je svijetlo dana.

“Don Antonio” je nova avantura za Gramentierija, nova ploča, novi bend, novi koncept. Album snimljen na Siciliji, konačno finaliziran u Romagni, veselo maše i ide u susret moru, ostavljajući kontinent iza svojih ramena i upućujući posljednji pogled Italiji i Europi. Poziva na ples koji uklapa raznovrsne tipove folklora. Boji mediteranski identitet na način da je istovremeno sladak i gorak, romantičan i nemilosrdan, blizak i dalek. Zvuk suvremene Italije uokviren je u grubi okvir. Neprekidna evolucija geografije koja gubi svoju tradicionalnu ravnotežu ujedno stvarajući nove, paradoksalne i pomiješane.

Na ploči se nalaze romantične melodije koje odišu aromom juga, suze koje izaziva blues, jadranski duhovi, filmski pejzaži, kreveti od cvijeća, lučki brodovi, misteriozni likovi i elegantne žene. Ljubav i bol putovanja, pronalaženja i odlaska.

Nakon trijumfalne europske turneje sa Alejandro Escovedom i komponiranje muzike za filmove, kazalište, televiziju, reklame i balet, Antonio se vraća na scenu zakazujući niz novih koncerata po Europi.

Mixer.hr za tebe ima 3×2 upada za novu avanturu Gramentierija!

Puno ime i prezime, uz naznaku DON, pošalji na naš
e-mail: nagradnjacha@mixer.hr
, a Random.org će odraditi svoje.
Dobitnika objavljujemo u utorak, 06. ožujka u 15h! 

Ime dobitnika saznajte na linku – rezultati nagradnih igara.

Ulaznice za koncert u Tvornici mogu se kupiti u sustavu Entrio (www.entrio.hr) po pretprodajnoj cijeni od 30kn, dok će na dan koncerta iznositi 50kn.