Weed want more Cannabis Corpsea

Piše: Karlo Trusić

U četvrtak 22.03. u Vintage Industrial Bar sletjeli su nam metal pot heads Cannabis Corpse iz Richmonda, Virginie u društvu varaždinske Bednje.

Zbog drugih obaveza na Bednju nažalost nisam stigao te nema previše smisla pisati o njihovom koncertu, ali po samim komentarima koncert je bio odličan. No, nećemo plakat nad prolivenim mlijekom,tim više što nas čeka old school death pot metal gigčina sa hvalevrijednom ekipom (članovi Municipal Wastea, GWARa, Six feet undera..).

U Vintage su nam došli predstaviti svoj album iz 2017. „Left hand pass”,odajući tako počast Entumbedu i njihovom „Left hand path” albumu.

Fotografije s koncerta pogledajte u galeriji OVDJE

Od početka koncerta bilo je jasno zašto cijenimo floridsku školu metala…Pojačala na 11, blast beatovi i brutala vokal, metal i žiža je recept za izuvanje iz cipela. Pjesme, također komičnih izvedenca sa naglaskom na nama omiljenu nam biljku, odavaju počast čru metal bendovima kroz povijest, pa su otvorili koncert sa „Individual Pot Patterns“ (Death, Individual Thought Patterns). Gigčina brutala, da nije bilo komunikacije od strane vokala (Phill) između stvari, rekao bih da su momci preopasni. Ovako sa normalnim glasom i stand up forama tipa „weed want more“ i primjera radi, prije izvođenja „Disposal of the Baggy“, Phill pojašnjava kako je pjesma naputak kako se riješiti dilera koji vam je izdilao lošu robu. Kad si napušen, onda su fore i smješnije. Tako smo čuli i „Immortal Piper“, „ Staring Through my Eyes That Are Red“,“ Sentenced to Burn One“.

Prsni koševi su pucali pod naletima dvostruke duple pedale, gitara i vokala, ali to je samo dodatno poneslo ekipu da veselo zapogaju. Vidi se da dečki guštaju, da im je do dobre zeze, a da imaju smisla za humor  i ljubavi prema dobroj điburi vidi se, kako po imenu benda, tako i po imenima albuma – „Blunted at Birth“ ,“From Wisdom to Baked“ , „The Weeding“  i moj favorit „Individual Pot Patterns“.

Dozivajući okupljene da se moraju još više napušiti i napiti, jer, citiram Philla; „nije smisao pušiti jednom dnevno, niti dvaputa dnevno, već pušiti cijelu vječnost.“ Tako smo za zadnji dio koncerta headba(o)ngali na „Skull Full of Bong Hits“, „Baptized in Bud“, i „Experiment in Horticulture“. No, da se ne zavaravamo, pravi old school death pot Tampa bay škole metal koncert za dušu.

Hvala Cannabis Corpse, weed want more!