Young Fathers predstavili video spot za najavni singl novog albuma

Young Fathers/Press photo

Nedavno je najavljeno kako će prvu festivalsku večer festival MENT Ljubljana u Kinu Šiška ugostiti Young Fathers, neobičnu trojku iz Škotske koja je za svoj prvijenac primila najvažniju britansku glazbenu nagradu Mercury.

Edinburški Young Fathers poznati su kao bend koji je u filmu T2 Trainspotting odigrao veliku ulogu u zvučnoj kulisi filma te kao bend koji je surađivao s bendom Massive Attack i s njima snimio pjesmu “Voodoo In My Blood” nakon čega su im se priključili na engleskoj i europskoj turneji. Nakon što su 2014. godine izdali prvijenac „Dead“ za koji su primili čuvenu nagradu Mercury, a 2015. godine izdali album „White Men Are Black Men Too“ na kojem se nalazi njihov najveći hit “Shame“, otočki su ih mediji proglasili nevjerojatno inspirativnima, himničnim i na europski način indie senzibilnima.

Krajem prošlog mjeseca bend je novom pjesmom naziva “LORD” najavio treći album, a ovih dana je javnosti predstavljeno njezino ekranizirano izdanje.

Hip-hop frikovi, kako ih često nazivaju, rane su utjecaje američkog hip-hopa na učinkovit način kombinirali s indie rockom, R’n’B-om i popom. Zbog njihovih korijena te eksperimentalnog stila, bend su također opisali kao „liberijsko-nigerijsko-škotski psihodelični hip-hop elektro boy band“. Ako je vjerovati uredniku jednog od najvećih glazbenih medija u Velikoj Britaniji, Gigwise Caiu Treforu, onda ćemo 31. siječnja u Kinu Šiška vidjeti „najbolji britanski band uživo“.