Zagrebački HNK obilježava završetak sezone koncertom ‘Hollywood & Broadway’

Hrvatsko narodno kazalište u Zagrebu svečano će obilježiti završetak uspješne sezone atraktivnim koncertom pod nazivom ‘Hollywood & Broadway, Marco Pierobon i orkestar Opere HNK u Zagrebu’, koji će se održati 30. lipnja u 20 sati. Orkestar zagrebačkoga HNK izvest će popularne kompozicije iz filmova i mjuzikala, uz glazbenu pratnju proslavljenog svjetskog trubača Marca Pierobona i prvakinje zagrebačke Opere Adele Golac Rilović.

U sklopu koncerta dodijelit će se i godišnje nagrade za najbolja umjetnička ostvarenja u protekloj sezoni – Nagrade Mila Dimitrijević za najbolja ostvarenja u dramskim predstavama, Nagrade Vladimir Ruždjak/Marijana Radev za najbolja ostvarenja u opernim predstavama i Nagrade Oskar Harmoš/Ana Roje za najbolja ostvarenja u baletnim predstavama.

Talijanski trubač Marco Pierbon proslavio se nastupima s mnogobrojnim svjetskim orkestrima poput Maggio Musicale Fiorentino, English Chamber Orchestra, WienerKammerkonzert, China Youth Orchestra, I virtuosi del Teatro alla Scala, Max-Plank-Philarmonie iz Műnchena, Junge Philarmonie iz Salzburga, Orchestra Filarmonica Marchigiana iz Ancone, orkestrima iz argentinskih Mar del Plata i Tucuman i drugima, s kojima je gostovao u Japanu, Rusiji, Argentini, Kini, Europi i SAD-u. Mnogi suvremeni značajni skladatelji, poput Giancarla  Aquilantija, Angela Sormanija, Giuseppea Bonafinea ili Michelea Manganija posvetili su svoje skladbe Marcu Pierobonu.

Program koncerta:

  1. Leonard Bernstein: Suita iz West Side Story za orkestar i Jazz Drum Set, aranžman: Marco Pierobon
  2. George Gershwin: Ambulatory Suite za orkestar i Jazz Drum Set – 1) Walking with the dog, 2) March of the Swiss Soldiers, 3) Fidgety Feet, aranžman: Marco Pierobon
  3. George Gershwin: Three Preludes za orkestar i Jazz Drum Set, aranžman: Marco Pierobon
  4. G. Gershwin: Porgy&Bess – Summertime, Adela Golac Rilović, sopran i orkestar
  5. John Kander: Glazba iz mjuzikla “Chicago” za solo trubu, orkestar i Jazz Drum Set, aranžman: Marco Pierobon
  6. John Williams: Tema iz filma “Schindlerova lista“ za solo trubu i orkestar, aranžman: Marco Pierobon

Ulaznice stoje 90-160 kn.