Zagrebački producent delapse predstavio prvo EP izdanje “Bricked”

Nakon što se prije gotovo godinu dana predstavio domaćoj publici sa svoja dva prva singla “Melt” i “Gum”, delapse napokon predstavlja svoje EP izdanje “Bricked”.

Zagrebački producent delapse na svom prvom EP izdanju “Bricked” predstavlja pet pjesama koje kombiniraju prljavi sintetički zvuk i žive instrumente stvarajući izuzetno organsku elektroničku glazbu. Težak agresivan ritam susreće široke zvučne pejzaže i stvara pomaknutu distopijsku atmosferu u kojoj se sudaraju melodični i disonantni elementi.

Iza imena delapse stoji Leonard Klaić, multiinstrumentalist i producent koji je na sceni aktivan više od 10 godina. Na ovom izdanju, osim što je autor glazbe, zaslužan je za live instrumente (bubnjeve, udaraljke, gitare), syntheve i sound design, a samostalno potpisuje i snimanje, mix i mastering. U ulogama gostujućih vokala pojavljuju se Chris Ian i Domagoj Šimek, frontmeni njegovih bivših bendova Killed A Fox i She Loves Pablo, dok je za artwork zaslužan Bruno Polović. EP se može kupiti na službenoj delapse bandcamp stranici po name-your-price modelu te se na taj način može i besplatno preuzeti.

Svoj glazbeni put Leonard je započeo kao suosnivač i bubnjar benda She Loves Pablo, nastavio radom u bendu Killed A Fox te paralelno, osim za svoje navedene bendove, radio produkciju i za Mašinko, Portman, Pase, Muscle Tribe Of Danger And Excellence, Daughters Of Kilimanjaro, Brut, Malady Lane i druge. Prvim EP izdanjem “Bricked” posvećuje se samostalnom radu te donosi svoju viziju elektronske glazbe prožete live instrumentima koji su ga obilježili kroz život.

delapse – Bricked cover

Popis pjesama:

  1. Melt (ft. Chris Ian)
  2. Monolit
  3. Gum (ft. Domagoj Šimek)
  4. A Thousand Paces
  5. (ft. Domagoj Šimek)