Završene pripreme za drugo izdanje Prima Ars Fest 2011

prima

 

Nakon što su dva tjedna aktivno pripremale program koji će izvesti 03.09. u Velikoj koncertnoj dvorani Vatroslava Lisinskog, 65 djevojaka iz cijele Hrvatske oformljene u Djevojački zbor Hrvatske u subotu će zagrebačkoj publici pokazati da su zaista jedne od najboljih zborašica u zemlji. S djevojkama su program pripremali prof. Jasenka Ostojić Radiković te maestro Mladen Tarbuk koji je i ove godine prihvatio poziv organizatora da sudjeluje u drugom izdanju Prima Ars Festa 2011, a činjenica da djevojke do dolaska u Zagreb 21.08. nisu vidjele note, govori koliko je truda uloženo.

Djevojački zbor Hrvatske izvesti će Hrvatske pučke misne popijevke Vinka Žganeca, zatim Mozartovu Misu Brevis u B-duru uz solistice sa Muzičke akademije, Reu Alaburić (sopran), Dolores Leko (mezzosopran) i Ivanu Srbljan (alt) te kao posljednje djelo izvesti će Nauči nas Marijo od Đele Jusića. Djevojke će pratiti Acoustic project Zagrebačke Filharmonije.

clip_image001U drugom djelu koncerta na pozornicu će stati zagrebačke Mozartine pojačane sa Ex Mozartinama koje su publici pripremile pravu glazbenu poslasticu! Uz vodstvo njihove dirigentice Ive Rem, izvesti će poznate strane hitove za koje je aranžman, posebno za ovu priliku, napisao Dubravko Palanović. Tako ćete imati priliku uživati u Warwick Avenue Duffy, Empire state of mind Alicie Keys, Angel Robbija Williamsa ili čuti kako zvuči Getting away with it Jamesa, kada ga izvode nježni djevojački glasovi! Ovo su samo neki od naslova, a ostalo ćete saznati na koncertu. Mozartine i Ex Mozartine također će pratiti izvrstan Acoustic Project Zagrebačke Filharmonije.

Na koncertu ćete imati priliku nabaviti i CD izdanje sa prošlogodišnjeg Prima Ars Fest-a u izdanju Dallas recordsa, na kojemu su najbolje hrvatske zborašice izvele veoma zahtjevna djela hrvatskih skladatelja uz pratnju Simfonijskog orkestra HRT-a, te na kojemu je Djevojački zbor Mozartine izveo i praizvedbu Jenkinsovog  Adiemusa. uz solistice Ivanu Kindl, Ivanu i Mariju Husar.

U Festival su uključeni: Ministarstvo kulture, Gradski ured za obrazovanje, kulturu i šport, Ured gradonačelnika grada Zagreba, Turistička zajednica grada Zagreba i brojni drugi.

Festival se održava pod pokroviteljstvom premijerke Republike Hrvatske gđe. Jadranke Kosor i Vlade RH.

Ulaznice za koncert 03.09. u KD Lisinski možete nabaviti na blagajni dvorane ili na www.ulaznice.hr po cijeni od 60, 80, 100 i 200 kn.