Zola Jesus potresnim video spotom predstavila pjesmu “Siphon”

Mistična Zola Jesus je ovaj tjedan video uratkom u režiji redateljice Zie Anger, u kojem se isprepliću krupni planovi i slike umjetne krvi, predstavila snažnu i pomalo klaustrofobičnu pjesmu “Siphon”, nastalu nakon traumatičnog iskustva pokušaja samoubojstva bliske osobe. 

Već više od desetljeća Nika Roza Danilova snima i nastupa pod pseudonimom Zola Jesus. Većinu tog vremena provela je na sjajno profiliranoj etiketi Sacred Bones Records, a njen peti studijski album “Okovi”, koji je objavljen početkom rujna i na kojem se nalazi gore spomenuta pjesma, predstavlja povratak pod okrilje ove, sad već kultne, diskografske kuće. Naslov albuma zaista vuče korijene iz slavenskih jezika, a Zola Jesus priznaje da je navedeni album nastao kao posljedica niza proživljenih trauma uslijed kojih se odlučila na povratak u šumoviti predio države Wisconsin u kojem je odrastala.

Svi smo mi vezani okovima za nešto“, kaže Nika Roza i nastavlja – “za život, smrt, tijela, umove, bolest, ljude, pravo na rođenje, dužnost. Svatko od nas je rođen s jedinstvenim dugom i moramo ga otplaćivati sve do smrti. Što nam daje pravo na život ako nema tog plaćanja? Ili još važnije, što nam daje pravo na smrt? Jesmo li uopće slobodni birati?“.

Nakon dva hvaljena nastupa u Tvornici Kulture, Zola Jesus će se zagrebačkoj publici 18. studenog po prvi put predstaviti u klubu Močvara u sklopu SuperUho festivala.