Zvonimir Varga – “Zvukovi”

Zvonimir Varga, foto: Doringo

Zagrebački kantautor Zvonimir Varga objavio je novi singl i spot pod nazivom “Zvukovi”. Radi se o predivnoj klasičnoj šansonjersko/ kantautorskoj pjesmi ispovjedne elegije koja upravo čarobnim i zanosnim zvucima predstavlja novu fazu rada ovog zanimljivog umjetnika.

Riječ je o osmom singlu koji je Varga objavio pod okriljem izdavačke kuće Croatia Records. Aranžman potpisuje Marko Kanceljak, pjesmu je snimio i producirao Jere Šešelja, dok je spot (već osmi zaredom) djelo Varginog stalnog video-suradnika Doringa. Video koji oduševljava na prvu snimljen je jednog lijepog sunčanog popodneva na podsljemenskoj planinarskoj lokaciji Gorsko zrcalo, a osim glazbenika i prekrasne prirode, spot krase i krupni kadrovi malog životinjskog svijeta snimljeni u makro tehnici.

Kao što smo naveli na početku, “Zvukovima” ovaj produktivni zagrebački kantautor predstavlja novu fazu svog djelovanja u kojoj pojačan bendom njegove pjesme zaprimaju novi šarm i duh, a snaga lirike više dolazi do izražaja. Vargina intonacija vrlo je mirna, diskretna i kulerski smirena, dok u lirici sve ‘kuha’ sa vrlo lijepo uobličenom poetikom i stihovima koji govore sami za sebe. “Zvukovi” uistinu odišu mirnom i jedinstvenom posebnošću.

Rad Zvonimira Varge, kako piše kritika, izdvaja se iz mora i gomila estradnog kičeraja spajajući mainstream i kantautorski klasicizam s elementima americane koja se može nazvati i hrvaticana:

Imati ljubavne pjesme koje su iskrene i ogoljene, bez maskiranih tekstova, a opet ne zvučati sladunjavo, nešto je što rijetki mogu…“, samo su neki od opisa njegovih pjesama koje i publika prepoznaje na isti način.