IRIE UP – 1. broj novog magazina

Irie Up slavi reggae glazbu i kulturu, donoseći novosti, intervjue, utjecaje kroz povijest i na kulturu, recenzije i izvještaje sa međunarodne roots scene. Izlazi dvomjesečno (6 brojeva godišnje), počevši od siječnja 2010. Svaki broj sastoji se od intervjua, priče po razrađenoj temi, “ReggaeTown” priče kroz predstavljanje scene u većim gradovima, recenzija novih izdanja i reizdanja. Drugi dio magazina temelji se na međunarodnim izvještajima, kroz okupljene stalne suradnike iz Irske, Velike Britanije, Francuske, Njemačke, Poljske, Hrvatske i Italije, uz povremene novosti iz Japana, SAD-a i sa Karipskog Otočja.

Irie Up podržava i promovira soundsystem kulturu, donoseći novosti sa lokalnih scena na međunarodnu, kao i novosti međunarodne važnosti u lokalne okvire, distribuiran kroz reggae klubove, soundsysteme i prodavaonice ploča.

Suradnici i dopisnici predočavaju roots i dub scenu iz vlastitih perspektiva, izvlačeći najinteresantnije podatke iz prošlosti, sadašnjosti, kao i najave za budućnost iz svojih okruženja, sve popraćeno kvalitetnim fotografijama sa različitih događanja ili studijskih snimanja, iz klubova, itd.

Sve reakcije i sugestije su dobrodošle. Irie Up je svjestan kako se reggae scena razlikuje od grada do grada, i od države do države, i da je baš ta različitost i snaga samog pokreta. Magazin je pisan na engleskom jeziku, trudeći se pisati na jednostavan i nedvosmislen način, lakše razumljiv  u međunarodnim razmjerima. Uživajmo u radostima koje nam donosi reggae glazba i kultura!

www.irieup.com

preneseno sa: http://kingston.hr