Katatonia predstavila novi video za singl “Shifts”

Katatonia je jučer na svojoj službenoj Facebook stranici predstavila video spot za najnoviji singl po imenu “Shifts” s nedavno objavljenog studijskog izdanja.

Video uradak prezentirali su kao uvod u svoju nadolazeću europsku turneju, kojom nažalost i ovaj put zaobilaze naše krajeve pa su najbliže svirke u Beču i Milanu poletkom listopada. Producent spota je Lasse Hoile – talentirani danski fotograf i grafički dizajner poznat po suradnji sa brojnim imenima prog scene.

Svoj dugoočekivani album pod nazivom ”The Fall Of Hearts”, Katatonia je još u travnju najavila singlom ”Old Heart Falls”. Novi album objavljen 20. svibnja za izdavačku kuću Peaceville Records čime je okončana četverogodišnja kreativna stanka u stvaralaštvu ovog švedskog benda nakon odličnog albuma ”Dead End Kings”.

Album je još uvijek dostupan u cijelosti na stranici izdavačke kuće, stoga ne propustite priliku za besplatno uživanje u ovom glazbenom biseru. Producirali su ga sami Anders Nyström i Jonas Renkse dok su mix i mastering povjerili Jensu Bogrenu (Opeth, Ihsahn, Devin Townsend) i Karlu Danielu Lidénu, bivšem bubnjaru Dozera i Greenleafa. Za umjetničko rješenje naslovnice zaslužan je njihov dugogodišnji dizajner i ilustrator Travis Smith. ”The Fall Of Hearts” ujedno je prvi album banda s novim bubnjarem Danielom “Mojjo” Moilanenon i gitaristom Rogerom Öjerssonom (Tiamat).