„Malo morgen“, nova predstava KNAP-a, s radnjom u Opatiji bajnoj, uz Ivu Robića

malo_morgenU zagrebačkom kazalištu KNAP-u, za 3. je prosinca, u 20 h zakazana premijera predstave „Malo morgen“ u režiji Georgija Para, a prema tekstu Nine Škrabe, nadahnutom dramom „Kartaši“ Nikolaja Gogolja.

Radnja predstave koja nam daje upute kako (pre)živjeti u svijetu današnjice koji vrvi prevarantima, lažljivcima, lopovima i beskičmenjacima, smještena je u Opatiju bajnu za jedan grandiozni kockarski stol u luksuznom hotelu, nad kojim se nadvija potret mile figure opatijske ikone hrvatske pop glazbe, Ive Robića ilitiga Mr. Morgena. Sraz petero vještih i osebujnih profesionalnih kartaša rezultirati komedijom s mnoštvom lukavih zapleta i neočekivanih obrata u kojoj nitko nije onakav kakvim se predstavlja i ništa nije onakvo kakvim se čini, što nam je svima dobro znana situacija neumitne svakodnevice.

U ulozi visoke, tamnopute i tajanstvene dame Amre nastupa Nancy Abdel Sakhi, dok muško društvance čine Žarko Potočnjak, Tomislav Martić, Mladen Vasary i Željko Duvnjak.

U borbi protiv lažnih diploma, lažnih obećanja, lažnih grudi i lažnih anketa laćaju se kockarskog alata, no ne zato što bi bili negativci, nego samo zato da bi (pre)živjeli u zadanom im svjetu šarenih laža.

Nakon premijere sljedeće su izvedbe na daskama KNAP-a na rasporedu 5. i 18. prosinca, a ulaznice se, po cijeni od 70 kn (odnosno za umirovljenike, učenike, studente, branitelje, invalide, nezaposlene, stanovnike Peščenice-Žitnjaka, grupe, članove HGM-a po 50 kn) mogu rezervirati na knap@knap.hr ili na broj 01-2303-122.