METALIUM.MIX: Brkovi

brkovi_frontGrupa “Brkovi” iz Zagreba postoji od 2004. godine. Zasićeni sotoniziranjem tzv. “narodne” glazbe u medijima i uštogljenim podjelama glazbe na urbanu i neurbanu, petorica mladića punkerske provenijencije odlučuju svirati narodnjake na način na koji jedino znaju – žestoko i beskompromisno sa ciljem konačnog oslobođenja od vladajuće malograđanštine koja im pritišće grud.

Zahvaljujući licemjerju koje vlada u tzv. urbanim krugovima, koje se gnuša narodnjaka, ali istodobno potajno uživa u njima, Brkovi brzo ostvaruju uspjeh. Njihovo tankoćutno muziciranje, šovinistički tekstovi, buđenje niskih strasti, općenito – larpurlatizam, pronalaze publiku u onima koji se srame svoje rodovske prošlosti i genetskog podrijetla. Svoju glazbu nazivaju “turbo punk folk wellness i spa” sumirajući tako sve elemente koju su u nju unijeli, kao i one koje su stvorili (wellness i spa do tada nisu se vezali uz glazbu).

Album prvijenac “punkfolkwellness“, sniman početkom 2009. godine, prvo je studijsko djelo Brkova.

brkovi_backDevet pjesama govori o životu nakon raspada zadružne porodice, pod pritiskom metroseksualizma, političke korektnosti, tolerancije, kulture i općenito civilizacije. Sniman u studiju Kramasonik, a miksan i masteriran u Novom Sadu, svjetlo je  dana ugledao u vlastitoj nakladi i rasparčava se na koncertima Brkova za simboličnu novčanu naknadu, ponekad čak ni za to.

http://metalium.blog.hr/
Free Metal/Rock/Punk Download
For Croatian music And More...