KAbina – karlovačke kulturno-umjetničke večeri vol. 4. – Poziv na prijavu izvođača

kabinaCilj KAbine promocija je hrvatskih mladih i (ne)afirmiranih umjetnika karlovačkoj publici kroz kulturno-umjetničke večeri koje se održavaju u prostoru Male Scene Hrvatskog doma u Karlovcu u periodu od 9.12.2013. do 28.4.2014., ponedjeljkom navečer (20:00-22:30). KAbina se održava već tri sezone na razini Karlovca u kafićima Mods i Edison i ugostila je oko 70 bendova i kantautora, 40 književnika i 20-ak fotografa i likovnih umjetnika iz Karlovca, Zagreba, Rijeke, Siska, Čakovca, Vinkovaca…ali i inozemne mlade umjetnike kroz projekte foto izložbi, na kojima su predstavljeni radovi autora sa svih kontinenata.

KAbinu – karlovačke kulturno umjetničke večeri organizira „Studio 8 – udruga za promicanje kulture i aktivnosti mladih“ iz Karlovca u partnerstvu s udrugama Carpe Diem i Izvan fokusa.

UVJETI PRIJAVE:

Prednost će imati mladi izvođači (15-35 godina), koji nisu postigli velik komercijalan uspjeh. Sudionici će dobiti putne troškove ili honorar, promociju, zakusku u obliku večere i refundaciju materijala (priprema izložbe i likovni pribor), što će se naknadno dogovarati s odabranim izvođačima.

Prijava se šalje mailom na kabina.org@gmail.com

Prvi rok prijave je 25.11.2013. godine.

PRIJAVA IZVOĐAČA

Od prijavitelja (benda/kantautora) očekuje se 45-60 minuta nastupa, moguće i više. Prednost se daje autorskim bendovima, a postoji mogućnost i cover benda ukoliko ima dovoljno zanimljive i inovativne interpretacije.

Od prijavitelja (književnika) se očekuje prezentacija rada, razgovor s moderatorom u trajanju od 30ak minuta. Priprema radova koji se mogu čitati i prezentirati publici. Kratka priča koja se može, uz dopuštenje autora podijeliti publici u sklopu inicijative „Priča za ponijeti“.

Od prijavitelja (likovnjaka/fotografa/filmaša/vizualnog umjetnika) se očekuje priprema izložbe uz pomoć organizatora (ukoliko je moguće), izrada vlastitog djela pred publikom (npr. fotkanje na licu mjesta i projiciranje putem projektora na platno, izrada likovnog djela za vrijeme trajanja programa i sl.).

Prijava treba sadržavati:
1. Naslov e-maila: KAbina prijava (upisati glazbeni, književni ili vizualni dio, ovisi za što se prijavljujete) – ime i prezime umjetnika ili ime benda/kolektiva
2. Tekst:
– imena i prezimena osoba koje se prijavljuju (članovi benda, književnik, fotograf i sl.)
– nekoliko rečenica o prijavitelju, kratke informacije o radu, postignuću (nešto što se može upotrijebiti kasnije u medijskoj najavi)
– kontakt mobitel i e-mail
3. Privitci:
– glazbeni dio– linkove na youtube kanal, studijske i live snimke, bandcamp, soundcloud i sl.
– književni dio – linkovi na radove, blog i sl. + jedna kratka priča koja se može prezentirati publici
– vizualni dio – linkovi na radove, izložbe; fotografije ili fotografije likovnih djela, filmića poslati u privitku

Ček dis aut