Bon Jovi pretvorio Zagreb u rockersku metropolu

piše: Ivan Štorek

U Zagrebu, 8.6.2011. ambasadori američkog rock’n’rolla, Bon Jovi održali su koncert za pamćenje pred, otprilike 35.000 ljudi. Unatoć prijetećim vremenskim prognozama, kiše nije bilo. Savršeno vrijeme popratilo je cijeli koncert.

Već oko 18.30 sati Opća opasnost počela je zagrijavati publiku svojim vječnim hitovima kao što su „Jednom kad noć“ i „Treba mi nešto jače od sna“. Nakon njih veliko su iznenađenje bili odlični danski rockeri The Breakes koji Bon Jovija prate na cijeloj europskoj turneji.

Bez kašnjena, kako je bilo i najavljeno u 20.30 na stage izlaze zvijezde večeri. Od samog početka žestoko kreću hitovima „Raise your hands“, „You give love a bad name“, Born to be my baby“. Vrlo je pozitivna činjenica da su se na noviji materijal osvrnuli samo odličnom „We weren’t born to follow“ te pjesmuljkom „Love’s the only rule“. Očito da je i njima jasno kako većina fanova ipak više voli hitove.

Bon Jovi su nas kroz dva i pol satno putovanje preveli albumima Slipery when wet, These days, Crush, Cross Road, Have a nice day, Lost highway i naravno aktualni The Circle. Dečki su i dalje žestoki, zanimljivi i atrkaktivni. Poneki „kiks“ legende Richie Sambore pripisat ćemo nedavnom povratku s rehabilitacije, te možda još uvijek usporenim prstima. Ukupno gledano, svi su bili vrlo dobri; Tico tradicionalno čvrst i atraktivan, David Brian točan i glasan na klavijaturama, Hugh McDonald bez pogreške, a ritam gitarist Bob Bandiera poslušno i nenametljivo odradio je svoj posao, sa pokojim izletom u prilično dobar solo. Svima bi bilo draže da je i John pjevao kao recimo u Londonu 1995., ali nemoguće je 28 godina biti jednako dobro upjevan.

Bilo kako bilo, svim fanovima vidjeti omiljeni bend uživo bio je gušt. Na paradi hitova vjerujem da je svatko došao na svoje, a male pogreške nisu tako velika mrlja, pa smatram da nikome nije žao niti jedne potrošene kune na ovaj rock spektakl u Maksimiru.

Ček dis aut