Indirekt, prvi Indie festival u Istri, drugu godinu zaredom

Indirekt_fotografijaIndirekt, prvi glazbeno-umjetnički indie festival u Istri, nakon prošlogodišnjeg prvog izdanja, ove će godine dobiti svoj nastavak. Umag će 4. i 5. srpnja u dvodnevnom programu festivala ugostiti najbolje nezavisne umjetnike regije.

Festival je nastao 2013. godine kao oda nezavisnoj ili independent glazbi i umjetnosti, dalekoj od velikih produkcijskih kuća, mainstreama i industrije koja je umjetnost svela na zaradu.

Prošlogodišnje premijerno izdanje festivala prošlo je, između ostalog, u znaku talentiranih indie bendova poput The Orange Stripsa, Shoot me Wendy i Lolite, bendova koji su nakon Indirekta svojim nastupima dodatno prodrmali hrvatsku indie scenu. Za umjetnički dio programa pobrinuli su se predvodnici riječke underground grafiti scene, Graffiti NSK.

Potaknuti uspjehom prvog izdanja te pozitivnim reakcijama posjetitelja i umjetnika, organizatori su se odlučili za „utvrđivanje gradiva“ i organizaciju drugog Indirekta.

Prva večer ovogodišnjeg festivala bit će rezervirana za opuštanje uz nježne melodije domaćih i stranih kantautora u Divai Beach Baru u Zambratiji, gdje će gledateljima društvo praviti izvođači poput trenutačno najtraženije hrvatske glazbenice, The Lovely Quinces, te „oca hrvatskog indie-a“ Matije Habijaneca, poznatijeg kao The Marshmallow Notebooks. Nakon laganih i opuštajućih nota na prekrasnom sjevernom dijelu Istre, program seli malo južnije, u umaški American Bar, gdje posjetitelje očekuje klupski dio programa, s naglaskom na electro indie.

Drugu večer festivala dodatno će začiniti fantastični bendovi, uz cjelonoćni DJ set. Još uvijek se dogovara finalni line-up, ali trenutačno se šuška o mnogim zanimljivim gostima i iznenađenjima. Organizator je za sada otkrio svega nekoliko imena, poput „vrućih“ Jonathana i talentiranih Punčki, što govori da ovo neće biti samo jedan mali prolazni ljetni indie festivalčić.

Kako je cilj samoga festivala oživjeti cijeli grad Umag, dvije će večeri povezati cjelodnevni umjetnički program vođen renomiranim imenima street art scene te stripa i program će se sastojati od niza zanimljivih izložbi, radionica i ukrašavanja grada.

Završni line-up festivala, uz imena umjetnika, bit će objavljen tijekom sljedećih nekoliko tjedana. Sve ostale informacije i aktualne vijesti Indirekt festivala možete pratiti i na službenim stranicama www.indirekt.eu, kao i na službenoj Facebook stranici, www.facebook.com/indirektfestival.

Ček dis aut