John Vanderslice vraća se u Teatar&TD

john_vanderslice_1

Osebujni američki kantautor John Vanderslice, nakon nastupa u Teatru &TD 2009. godine, 2 godine kasnije vraća se na isto mjesto, 6. listopada.

Ovoga će nam puta predstaviti svoj 8. samostalni album "White Wilderness" koji je izašao ove godine za kuću Dead Oceans.

Ulaznice po pretprodajnoj cijeni od 45 kuna možete kupiti u Dirty Old Shop-u i na blagajni Teatra &TD. Na ulazu će koštati 60 kuna. Koncert počinje u 21 i 30 sati.

www.johnvanderslice.com

Vanderslice je svoju karijeru započeo u eksperimentalnom pop bendu MK Ultra s kojim je izdao 3 dobro prihvaćena albuma. 1997. osnovao je vlastiti studio Tiny Telephone koji je postao nadaleko poznat ne samo po prihvatljivim cijenama nego i činjenici da je i dan danas jedan od rijetkih studija u kojemu je sva tehnika i dalje analogna. Između ostalih, albume su u njemu snimali Beulah, Okkervil River, Death Cab For Cutie i Spoon, a zbog svoje specijalnosti kreiranja atmosfere korištenjem isključivo analogne opreme i analognih instrumenata Vanderslice je poznat i kao utjelovitelj tzv. "sloppy hi-fi" zvuka. Od 2000. godine do danas u vlastitom je studiju snimio 8 dobro prihvačenih albuma.

john vandersliceU svojoj karijeri Vanderslice je surađivao sa nizom poznatih izvođača kao što su Sufjan Stevens, St. Vincent, Okkervil River, Bishop Allen, Mountain Goats, Spoon, a početkom 2009. godine je sa trideseteročlanim Magik*Magik orkestrom napunio čuveni Great American Music Hall u San Franciscu. Uistinu osebujni i talentirani muzičar već godinama izaziva divljenje glazbene kritike, a njegov melodični indie pop u kombinaciji sa specifičnim live nastupima, u kojima rado komunicira i ispunjava želje posjetitelja, oduševio je i publiku diljem Svijeta. A nakon što smo se prije dvije godine imali priliku uvjeriti da su mu live nastupi stvarno jaka strana, uistinu smo sretni što ga imamo priliku ugostiti po drugi put.

Ček dis aut