Plešimo u ritmu HANDCLAPA – nove disco večeri u Vip clubu

pageHANDCLAP, nova disco večer u zagrebačkom Vip clubu, u petak 03. veljače dovodi u goste MOULLINEXA – portugalsko-njemačkog producenta, remiksera i DJ-a čiji posljednji hit MANIAC vlada vrhovima glazbenih ljestvica i plesnim podijima. Pjesma se nalazi na izvanrednoj kompilaciji Casablanca Reworks izdanoj na etiketi minhenskog Gomma Recordsa a u suradnji s Burn Studios. Sve pjesme s kompilacije, kao i hit MANIAC, otpjevala je velika PEACHES. Domaćini prvog izdanja HANDCLAPA su domaće perjanice nu-disca i electra:
SYMBOLONE i IVA STARKOVA!

Prvi zagrebački vikend u veljači u znaku je disca, Gomma Recordsa i Burna: HANDCLAP, nova disco večer u Vip clubu, na svoje prvo izdanje u petak 03. veljače dovodi vruće ime europske plesne scene MOULLINEXA – jednog od predstavnika minhenskog glazbenog labela Gomma Recordsa koji upravo žari i pali svojim izdanjem prerada legendarnog Casablanca Recordsa, labela čiji su prvi veliki glazbenici vječni kralj i kraljica disca i plesne i pop glazbe općenito: Giorgio Moroder i Donna Summer. Jednu od četiri vrhunske prerade Casablancinih disco klasika, pjesme MANIAC iz filma Flashdance, napravio je MOULLINEX uz sugestivni i prepoznatljivi vokal velike PEACHES, koja je prepjevala i sve ostale prerade s kompilacije.

MOULLINEXGomma Records je na kompilaciji surađivala s Burn Studios, prilikom čega je MOULLINEX koristio isključivo Burn audiotools alat. Burn audiotools je besplatni internet alat za glazbenu produkciju dostupan svima na adresi burn-studios.com. Pokrenut 2010. godine, Burn Studios je nastao s ciljem animacije i poticanja kreativne energije mladih glazbenika, DJ-a i producenata iz cijelog svijeta. Dan nakon MOULLINEXOVOG DJ seta u Vip clubu, u subotu 04. veljače, Burn na Sljemenu organizira prvi Sljeme Snow Impact – najveće okupljanje snowboardera iz Hrvatske i regije koje će se završiti navečer sa zabavom na otvorenom uz DJ-eve iz CFSN kolektiva.

Osim trenutno popularnim hitom MANIAC, MOULLINEX je zadužio elektronsku scenu brojinim vlastitim plesnim hitovima – eklektičnom mješavinom toplih disco melodija, housea i electra, ali i preradama uspješnica svojih kolega glazbenika poput francuskog electro šansonjera Sebastiena Telliera ili australskih genijalaca Cut Copy te ostalih uzdanica priznatih glazbenih etiketa poput Kitsunéa, Modulara, Gommae i Composta. Domaćini HANDCLAPA su MOULLINEXOVI glazbeni srodnici: splitsko-dublinski SYMBOLONE i Splićanka sa zagrebačkom adresom – IVA STARKOVA!.

SYMBOLONE 2SYMBOLONE je u zvjezdanu disco orbitu lansirao hit Love Juice iz 2008. godine, kojeg su potom preradili i proslijedili dalje po plesnim podijima sam MOULLINEX i kolega mu DANGER, nakon čega su ih ‘razgrabili’ velikani poput Justicea, Soulwaxa, Digitalisma, Kavinskog, Chromea… Justice je uvrstio njihovu produkciju u mix za prestižni londonski Fabric, a Soulwax na kompilaciju za Traxmag. IVA STARKOVA! rado viđena za pultovima gradskih klubova orijentiranih na elektronsku glazbu. Svojim setovima karakterističnog disco-pop-electro zvuka gostovala je na raznim elektro, disco i house večerima (Sicko Disco, Illectric Funk, Pantera, Blitz Kidz..) te na festivalima poput novosadskog Exita, splitskog Atlantisa ili zagrebačkog Mars festivala.

Ulaznice za HANDCLAP večer u Vip clubu po cijeni od 30.00 kuna mogu se kupiti u pretprodaji na blagajni kina Europa u zagrebačkoj Varšavskoj ulici 3 (radno vrijeme: 16.30 – 21.00) te na blagajni Vip cluba na sam dan zabave po istoj cijeni. Prvih 50 kupaca dobiti će na poklon CD sa specijalnim MOULLINEX+SYMBOLONE+IVA STARKOVA! mixom.

www.facebook.com/Handclaps
www.facebook.com/events/347675041929092
www.vip-club.hr

Handclap – Moullinex interview from Handclap on Vimeo.

Ček dis aut