Zippo u Rijeci

Oglas

zippo

Zippo, peteročlani talijanski progressive stoner rock band u usponu, nastupit će 04.travnja u riječkom klubu „Place“. Bend nam u goste dovodi ekipa iz DISTUNE promotion u suradnji sa Loud Life Concerts!

imageDečki iz Pescare su se unutar nekoliko godina uspjeli vlastitim snagama probijati stepenicu po stepenicu na stoner sceni i zaslužili odobravajuću reakciju. Nakon samostalno produciranog prvijenca "Ode To Maximum" (2006.) i tri godine kasnije objavljenog "The Road To Knowledge" (2009) za koji je John Golden (Neurosis, The Melvins, Primus) odradio mastering u Golden Studiu (Kalifornija), bend je najavio izlazak i svog trećeg uradtka koji bi trebao biti objavljen sada u ožujku. Novi Zippov album nazvan je „Maktub“. Na sedam stvari na albumu je radio Victor Love u Subsound studiju, dok je mastering ovaj put povjeren Jamesu Plotkinu (Khanate, Isis). Na albumu su i dva gosta – Ben Ward (Orange Goblin) i Luca T. Mai (Zu). Najavljuju ga kao intenzivan i smion album, što ne bi trebalo čuditi s obzirom da su Zippo na prethodnim albumima pokazivali svoj razvoj kombinirajući progresivan pristup i post metal elemente sa psihodeličnom stoner groove i doom pozadinom. Ljubitelji njihovog zvuka preporučuju ovaj bend svim fanovima Mastodona, Porcupine Tree-a, Isisa, Downa, Pelicana i sličnih bendova.

Izdavanje ovog albuma bit će popraćeno europskom turnejom u ožujku i travnju u sklopu koje će bend nastupiti i u riječkom Place-u (ex Big Rock Mama). Početak svirke je najavljen u 22h, a prema iskustvima onih koji su doživjeli njihove live svirke bit će to hipnotičan i žestok električni ritual koji će vas izbezumiti.

Ček dis aut