KRK JAZZ LIVE 2010

krk

Turistička zajednica grada Krka u suradnji s organizacijama JAZZart i Global Music Foundation predstavlja drugu međunarodnu ljetnu jazz školu i jazz festival pod nazivom Krk Jazz Live koja će se održati od 3. do 7. srpnja 2010. u gradu Krku. Predavači su vrhunski glazbenici/profesori koji predaju na renomiranim akademijama u Londonu i Europi te na Berklee School of Music, a polaznici će ih imati prilike čuti uživo pa i zasvirati s njima na jam sessionima koji će se održavati svaku večer.

Škola će uključivati instrumentalne, vokalne, ritmičke i fizičke discipline kako bi glazbenici mogli usavršiti svoju vještinu, koncentraciju i razumijevanje, a predvodit će je međunarodni tim vrhunskih glazbenika: Stephen Keogh (voditelj škole/bubnjevi), Pietro Tonolo (saksofon/puhački instrumenti), Frank Harrison (klavir), Jeremy Brown (bas), Felix Gibbons (perkusija/Samba), Alfred Kramer (trombon/bubnjevi), Garrison Fewell (gitara), Guillermo Rozenthuler (vokal) i Tonči Žužić (poezija).

Koncert dobrodošlice je u vrtu Volsonis cocktail bara koji počinje u 20.30h na kojem će nastupiti profesori ljetne škole. Svaku večer će se u sklopu festivala održavati koncerti u Frankopanskom Kaštelu u gradu Krku s početkom u 21.30h nakon kojih slijedi jam session u Cocktail Baru Volsonis, gdje polaznici i svi zainteresirani mogu zasvirati sa vrsnim glazbenicima. Nakon cijelog tjedna polaznici će nastupiti zajedno sa svojim profesorima na završnom koncertu u centru Krka te će pokazati što su naučili tijekom prethodnih dana. U slučaju lošeg vremena koncerti se održavaju u predvorju osnovne škole u kojoj je i škola.

Za prijavu je potrebno ispuniti prijavnicu koju možete naći na stranici udruge JAZZart i poslati je na mail – info@jazzart.hr – te uplatiti kotizaciju za školu.

International students apply to the GMF website: http://globalmusicfoundation.org/events_krk10.html

Program festivala

03. 07.  u 21.30h 
Koncert Dobrodošlice

Nastupaju profesori GMF:
Garrison Fewell, gitara
Guillermo Rozenthuler, vokal
Alfred Kramer, trombon i bubnjevi
Frank Harrison, klavir
Jeremy Brown, bas
Stephen Keogh, bubnjevi
Felix Gibbons, udaraljke

04. 07.  u 21.30h 
Frankopanski kaštel

Pietro Tonolo Quartet

Pietro Tonolo saksofon
Frank Harrison klavir
Jeremy Brown bas
Stephen Keogh bubnjevi

05.07.  u 21.30h 
Frankopanski kaštel

Frank Harrison Trio Feat. Garrison Fewell
Frank Harrison / klavir
Jeremy Brown / bas
Stephen Keogh / bubnjevi

06. 07. u 21.30h 
Frankopanski kaštel

Glazba Južne Amerike
Guillermo Rozenthuler / gitara i glas
Felix Gibbons / udaraljke
Alfred Kramer / trombon
Maja Savić / vokal
Stephen Keogh / udaraljke

07.07.  u 21.30h 
Riva

ZAVRŠNI KONCERT SVIH

POLAZNIKA I PROFESORA

Studentski sastavi
Studentski zbor
Studentski kvartet saksofona
Samba grupa

Ček dis aut