Kurt Elling Quartet & John McLean

kurt-elling

Nakon nastupa na Vip Zagreb Jazz Festivalu 2008. godine, jedan od najcjenjenijih jazz vokala današnjice, Kurt Elling, ponovno će nastupiti u Hrvatskoj. U nastupu ovog vrhunskog jazz glazbenika imat ćemo prilike uživati u srijedu, 7. srpnja u Rovinju, na intimnoj lokaciji terase rovinjskog hotela Monte Mulini.

Kurt Elling u Rovinj dolazi u sklopu svoje europske turneje s pratećim sastavom kojeg čine Laurence Hobogood (klavir),  Clark Sommers (bas gitara) te  Ulysses Owens jr. (bubnjevi), a pridružuje im se i poznati jazz gitarist, John McLean.Ellinga su ugledni kritičari i čitatelji cijenjenih časopisa poput Down Beata i Jazz Timesa više puta rangirali u sam vrh ljestvica najboljih jazz pjevača. Dobitnik je nagrade Udruge jazz novinara za najboljeg jazz pjevača i nagrade Billie Holiday pariške Jazz akademije, a ove godine pri devetoj nominaciji konačno osvaja  i svoj prvi Grammy i to za najbolji vokalni jazz album "Dedicated to You" na kojemu izvodi djela Coltranea i Hartmana.

Zahvaljujući bogatom baritonu – kojim pjeva u rasponu od četiri oktave – sjajnoj tehnici, muzikalnosti, osjećaju za ritam, fraziranju, scat improvizacijama i dinamici te  smislu za dramatiku, izvedbe mu zrače uvjerljivošću i emocionalnošću. Osim klasika, izvodi i skladbe modernijih autora rijetko izvođenih u vokalnom jazzu, poput Pata Methenyja, Johna Coltranea, Joea Zawinula, Herbiea Hancocka, Courtneya Pinea, Bobbyja Watsona.

Na repertoaru ima i vlastite skladbe s tekstovima za koje nadahnuće crpi iz djela svjetskih književnika poput Rainera Marie Rilkea, Marcela Prousta, Jacka Kerouaca, Rumija, Pabla Nerude i Kennetha Rexrotha.

Ekskluzivni koncert Kurt Elling Quarteta & Johna McLeana bit će održan na jedinstvenoj lokaciji terase uz bazen hotela Monte Mulini, a više informacija o koncertu dostupno je na web stranici:

www.montemulinihotel.com/hrwww.kurtelling.com
www.myspace.com/kurtelling
www.johnmcleanmusic.com

Ček dis aut