Promocija spota prvijenca benda Krešo i Kisele Kiše

hr-demo-kresokkRiječki bend Krešo i kisele kiše sa svojim prvim demo albumom “Još ti nije kasno” sebi osigurava mjesto na underground sceni. Ipak, trebalo je čekati 2013. godinu i izlazak novog albuma da bi cijela priča obuhvatila šire razmjere. Kroz freedownload novih je 29 pjesama brzo osvojilo stare, ali i stvorilo nove fanove diljem Hrvatske i zemalja bivše države. Pozitivne recenzije stižu sa svih strana. Prijavom na HRT-ov festival HR demo klub bend postiže novi uspjeh iako u polufinalnoj večeri nisu bili pobjednici. Naime, HRT-ov žiri ih ipak poziva u finale koje je održano u zagrebačkoj Tvornici 14.05.2014. gdje su svojom energijom nadmašili ostalih šest bendova. Po riječima organizatora konkurencija nikad nije bila veća. Pobjedom zaslužili su snimanje albuma u profesionalnom studiju HRT-a, samostalan koncert te medijsko praćenje HRT-a. Ovaj događaj donio je veliku medijsku pažnju, zanimanje diskografa i ponudu za gostovanje u finalu HGF festivala.

Bend nema službenog izdavača stoga poprilično puno energije i truda ulažu sami tako da su po principu uradi sam izdali dva demo albuma.

U subotu, 24.05.2014. samostalno pripremaju veliki događaj koji će se održati na prostoru dvorišta zgrade Molekule ( bivši IVEX). To je jedan u nizu od događaja kojim će bend ove godine proslaviti svoju petu godišnjicu postojanja. Premijerno će biti prikazan video spot prvijenac za pjesmu “Inače?” u režiji Studija za sirotinju. Osim toga bit će održana i modna revija “Još ti nije jasno da ti nije kasno, kolekcija proljeće- ljeto 2014” gdje će pravi manekeni nositi odjevne predmete benda.

Sve skupa će završiti koncertom Kreše i kiselih kiša i njihovih gostiju: najpoznatiji riječki glam bend Sweet Thunder i kolege punkeri Š.T.B.K.

Ček dis aut