Šlagvort na kraju objavio prvijenac „Dobar povod za repliku“

slagvort

Šlagvort na kraju mladi je zagrebački bend koji djeluje od kraja 2014. godine. U nešto manje od dvije godine postojanja odsvirali su na desetke koncerata diljem Hrvatske, Srbije, Bosne, Slovenije, Mađarske i Austrije.

Tokom dvije godine snimili su dva EP-a, jedan za Franjićev Slušaj najglasnije, a drugi pod producentskom palicom Gorana Lautara za XXX tape session.

šnk-dobar povod za replikuPočetkom ove godine, bend je snimio svoj prvijenac u zagrebačkom studiju Kramasonik. Studijski uradak po imenu „Dobar povod za repliku“ donosi petnaest autorskih uradaka, a glazba koju sviraju mogla bi se okarakterizirati kao post-punk/new wave. Za produkciju je zaslužan Hrvoje Nikšić dok glazbu i tekst potpisuju Šlagvort na kraju, izuzev pjesme „Radi se o tom, da zaustavim(o) konja II“ za koju je poslužio tekst Ivana Slamniga. Album je objavljen u vlastitoj nakladi i od 29.veljače 2016. dostupan je za download na službenoj bandcamp stranici benda.

Ovo se ljeto spremaju na svoju drugu turneju gdje će promovirati novonastali materijal po Bosni, Srbiji, Crnoj Gori i Makedoniji, dok će se zagrebačka promocija albuma održat 25.svibnja u klubu Močvara.