‘Srce veće od ruku’ (pret)premijerno u Gavelli

Nakon komada ‘Nosi nas rijeka’ kazalište Gavella postavlja još jednu dramu splitskog glumca i pisca Elvisa Bošnjaka, ‘Srce veće od ruku’. Pretpremijera na Gavellinoj Sceni 121 je u ponedjeljak, 27. ožujka, u 19.30 h, a premijera dan poslije, u isto vrijeme, na istom mjestu.   

Napuštajući zavičajni teritorij kojem je posvetio tekst ‘Nosi nas rijeka’, Bošnjak se otiskuje u scensko rastvaranje muško-ženskih odnosa, najprije višestruko izvođenom dramom ‘Hajdemo skakati po tim oblacima’, a zatim i tekstom ‘Srce veće od ruku’. Kombinacijom unutarnjih i vanjskih dijaloga, kroz intenzivno zgusnut materijal, vodi nas toposima (ne samo) ljubavnih veza, sapetih između stvarnog i imaginarnog, doživljenog i žuđenog, između sebeljublja i potrebe da (se) dajemo, da volimo i da budemo voljeni. “Dva bračna para nalaze se usred ljubavnog četverokuta. (…) Žudnja za ljubavlju postaje divlja glad kojom izjedaju i sebe i svoju ljubav. Ljubav postaje njihov demon.”

U predstavi, u režiji, scenografiji i izboru glazbe Tamare Damjanović, mlade redateljice koja nas je sa svojim radom upoznala izuzetnom predstavom “Proletio je tihi anđeo”, kao Žena, Muž, Prijateljica i Prijatelj, igraju Barbara Nola, Hrvoje Klobučar, Tara Rosandić i Andrej Dojkić.

Sljedeće izvedbe su 29. ožujka, 5., 13. i 22. travnja. Redovna cijena ulaznica je 35 kn.